Gemeente Dordrecht


---

Dordrecht krijgt vanaf 30 april dagmarkt op vrijdag

Vincent Brinkhof
Uit onderzoek van het Sociaal Geografisch Bureau is gebleken dat het instellen van een dagmarkt op vrijdag voordelen met zich meebrengt. Voorts hebben marktondernemers die vrijdagmorgen op het Statenplein en Sarisgang staan via de Centrale Vereniging van Ambulante Handel laten weten in te stemmen met het instellen van een dagmarkt op vrijdag. Het voornemen van burgemeester en wethouders is daarom de vrijdagmarkt te verlengen van 12.30 tot 16.00 uur. De consument heeft dan met de zaterdagmarkt twee dagen gelegenheid om inkopen te doen op de markt in de binnenstad.

Het college heeft dinsdag 24 februari het voornemen tot de verruiming kenbaar gemaakt. In dat besluit hebben burgemeester en wethouders ook aangegeven dat het niet de bedoeling is dat er een derde dagmarkt bijkomt. De markt op het Damplein blijft gewoon gehandhaafd.

Belanghebbenden kunnen tot eind maart zienswijzen kenbaar maken. De komende maanden worden verder gebruikt om - zo is het gezamenlijke streven van gemeente en marktkooplui - 30 april 2004 te kunnen starten met de uitgebreide vrijdagmarkt.