Gemeente Sneek


Goed overleg Sneker horeca en gemeente over samen omgaan met publiek De gemeente Sneek, de politie en een grote afvaardiging van de Sneker Horecaondernemers hebben dinsdagmiddag een constructief overleg gehad over samenwerking bij het zo goed mogelijk omgaan met het uitgaanspubliek. "Het is een direct gemeenschappelijk belang om samen goed het seizoen in te gaan", aldus burgemeester Brok.

Van de kant van de politie werd benadrukt dat het er om gaat: "Hoe we samen het publiek tegemoet moeten treden op basis van de afspraken in het Horecaconvenant. Kloppen die afspraken nog? Kennen we elkaar? Wat doe je aan alcoholgebruik van minderjarigen, sluitingstijden, geluidsoverlast, glaswerk op straat, leeftijdscontrole, drugs? Het blijven punten van aandacht. Maar wel van een gezamenlijke aandacht. Hoe maken we daarbij beter gebruik van de horecatelefoon? En wat doen we met de opvang van probleemgevallen? We moeten, als ze er zijn, samen de problemen aanpakken en in gesprek blijven."

Door de Horecaondernemers werd beaamd dat de samenwerking van twee kanten moet komen. "We moeten elkaar kennen en ook blijven kennen." Als er zich al problemen voordoen is dat vaak rond de sluitingstijden. Een meer 'glijdende' regeling zou bij de evaluatie van het horecaconvenant dit najaar overwogen kunnen worden. Moet je de bezoekers laten wachten tot het laatste moment? Burgemeester Brok toonde zich blij met het overleg. "We moeten de afspraken van het convenant niet weg laten ebben. Het is goed dat we daar zo over gesproken hebben, want het gaat er om dat je in Sneek goed en veilig kunt blijven uitgaan."

© copyright 2004 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 29-4-2004