Programma Elektronische Provincies


Overijssel heeft digitaal prikbord om Statenleden te informeren. (30 april 2004) laatste wijziging: 30 april 2004

In samenwerking met de Provincie Overijssel is Politiek Online van start gegaan met het project "Provinciale Staten Online"

Dit project heeft als doel Statenleden beter te informeren over de onderwerpen in hun portefeuille om tijdens commissievergaderingen hun werk naar behoren te doen. Enerzijds komt er input vanuit de politieke partijen. Daarmee wordt het politieke standpunt van de eigen partij ten aanzien van lopende zaken goed overgebracht. Anderzijds moet er input komen van buiten, vooral van maatschappelijke organisaties. De communicatie tussen de Statenleden en hun bestuurdersverenigingen loopt goed, maar die tussen Statenleden en maatschappelijke organisaties loopt moeizaam. Dat brengt het risico met zich mee dat Statenleden onvoldoende feeling hebben met maatschappelijke wensen en agenda's.

Op de website van de provincie is daarom een verzamelpunt gecreëerd in de vorm van een digitaal prikbord waar maatschappelijke organisaties korte berichten kunnen plaatsen. De berichten kunnen reacties op agendapunten van de statencommissie zijn of actuele informatie die van belang voor de provincie is, zijn. De statenleden kunnen het prikbord gebruiken om berichten of reacties te plaatsen al dan niet op basis van de commissieagenda.

Het project is in februari van start gegaan en heeft tot zover de beoogde resultaten behaald.

Het digitale prikbord kunt u vinden op: www.prv-Overijssel.nl via de button aan de rechterkant: praat mee met zorg en cultuur.

Bron: Elcke van Piggelen, Projectteam Provinciale Staten Online, Politiek Online