Politie Gelderland-Midden

Arnhem - man aangehouden na bedreiging met mes

Publicatiedatum: 30-04-2004

Een 35-jarige Arnhemmer is donderdagavond in de wijk Malburgen door de politie aangehouden op verdenking van bedreiging. De man zou omstreeks half negen twee buurtbewoners hebben bedreigd met een mes, nadat ze hem wilden aanspreken over de geluidsoverlast, die hij vanuit zijn woning zou veroorzaken. Beide klagers trokken zich hierop terug, waarna zij de politie waarschuwden. Die hield de Arnhemmer even later in zijn woning aan. De man is voor onderzoek ingesloten. Door de beide buurtbewoners is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - aanhoudingen na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 30-04-2004

Bij twee meldingen van huiselijk geweld heeft de politie donderdag aanhoudingen verricht. Vanuit een woning in de wijk Malburgen werd omstreeks elf uur melding gemaakt van het feit dat een 18-jarige Arnhemmer zijn ouders zonder reden zou hebben geslagen. Vervolgens zou er een vechtpartij zijn ontstaan in de woning tussen vader een zoon, terwijl en van de overige gezinsleden de politie waarschuwde. Dier hield de 18-jarige even later in zijn ouderlijke woning aan. De man is voor onderzoek ingesloten. In de wijk Presikaaf hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 25-jarige man uit Arnhem aan. De man zou zijn 18-jarige vriendin na een ruzie hebben mishandeld waarbij zij een bloedende hoofdwond opliep. Buurtbewoners waarschuwden de politie nadat ze hoorden dat er kennelijk gevochten werd in der woning. Kort na de melding werd de 25-jarige door de politie aangehouden. De man is voor onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na burenruzie

Publicatiedatum: 30-04-2004

Bij een burenruzie in de wijk Klarendal heeft de politie donderdagmiddag een 54-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van vernieling. De man zou na een kennelijk langslepend conflict de voordeur van zijn buurman hebben ingetrapt. Gewaarschuwde agenten hielden kort hierop de 54-jarige in zijn woning aan. De buurman deed aangifte bij de politie. Volgens de verdachte, die later een bekennende verklaring aflegde, zou hij door zijn buurman tot het uiterste getergd zijn. Een woordenwisseling, waarbij zijn buurman hem zou hebben uitgedaagd, zou voor de 54-jarige aanleiding zijn geweest verhaal te halen, waarop de buurman zijn woning invluchtte. Uit boosheid zou de 54-jarige vervolgens de deur van diens woning ingetrapt hebben. De verdachte Arnhemmer is later vrijgelaten en kreeg een dagvaarding mee. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - doorrijder na aanrijding aangehouden

Publicatiedatum: 30-04-2004

De politie heeft donderdagavond een 50-jarige Arnhemmer in zijn woning aangehouden op verdenking van het doorrijden na een ongeval op het Staringplein in zijn woonplaats. De man bleek onder invloed van alcohol. De politie heeft zijn rijbewijs ingenomen. Rond half negen werd bij de politie een melding gedaan van een verkeersongeval tussen twee auto's, waarbij de bestuurder van een van de twee zou zijn doorgereden zonder zich bekend te maken. Gewaarschuwde agenten wisten aan de hand van getuigenverklaringen de Arnhemmer op te sporen en aan te houden. Bij de man werd een alcoholpromillage gemeten van 0,59 (ruim een maal de toegestane hoeveelheid). De verdachte Arnhemmer ontkende overigens onder invloed van alcohol te hebben gereden en pas bij thuiskomst alcohol te hebben gedronken. Wel gaf hij toe na de aanrijding te zijn doorgereden omdat hij vond dat het niet zo ernstig leek. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bij de aanrijding zelf was niemand gewond geraakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem/Rheden - taxichauffeur met 160 km/u door bebouwde kom
Publicatiedatum: 30-04-2004

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het rijbewijs ingevorderd van een 36-jarige taxichauffeur nadat hij betrapt was op forse snelheidsoverschrijdingen. Surveillerende agenten was het rijgedrag van de man opgevallen toen hij omstreeks kwart voor drie 's nachts met hoge snelheid over de Oranjeweg in Rheden reed. De agenten zetten de achtervolging in om hem te controleren. Daarbij werden binnen en buiten de bebouwde kom snelheden bereikt van 160 km/u, terwijl de taxi nog op de politiewagen uitliep. Via Velp ging de rit naar Arnhem waar de agenten de man op het Willemsplein tot staan konden brengen. Na het opmaken van een proces-verbaal werd het rijbewijs van de chauffeur ingevorderd. De taxichauffeur verklaarde door de drukte in de Koninginnenacht niet op de snelheid gelet te hebben.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - winkeldiefstallen: vier verdachten aangehouden
Publicatiedatum: 30-04-2004

De politie heeft donderdag bij winkeldiefstallen in Arnhem vier verdachten aangehouden. Op de Kronenburgpassage betrapte winkelpersoneel een 65-jarige Arnhemmer nadat hij bij diverse winkels voor ruim 80 euro goederen zou hebben ontvreemd. De man werd aan de politie overgedragen en bleek ook een winkelverbod te hebben voor het winkelcentrum. De Arnhemmer bekende later de diefstallen en is met een dagvaarding naar huis gestuurd. De buit is teruggegeven aan de winkels. Een 44-jarige Arnhemmer werd rond vier uur 's middags op de Klarendalseweg in zijn woonplaats aangehouden. Hij zou levensmiddelen in zijn kleding hebben gestoken waarna hij de zaak verliet. De man werd door winkelpersoneel aangehouden en aan de politie overgedragen. Op het Velperplein werd even na vier uur een 19-jarige man uit Dieren aangehouden nadat hij in een warenhuis door beveiligpersoneel betrapt was op diefstal. De man werd overgedragen aan de politie en verzette zich bij zijn aanhouding. De man bleek ook onder invloed van alcohol en is ter ontnuchtering ingesloten. Bij een warenhuis aan de Ketelstraat werd rond half zes een 34-jarige vrouw uit Arnhem aangehouden. De vrouw zou volgens beveiligingspersoneel kleding en sieraden hebben gestolen en werd aan de politie overgedragen. Bij de vrouw werd voor ruim 200 euro aan goederen aangetroffen. De Arnhemse bekende de diefstallen en is later met een dagvaarding heengezonden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---