Ingezonden persbericht


Persbericht d.d. 23 april 2004

Jachtluipaard sprint net zo snel als een auto!

Safari Beekse Bergen presenteert records in de dierenwereld

Van vrijdag 30 april tot en met zondag 9 mei staat Safari Beekse Bergen in het teken van verrassende prestaties in het dierenrijk. Welke diersoort kan het snelst rennen, of welk dier is heel goed in gewichtheffen? Voor de antwoorden op deze vragen en meer inzicht in prestaties uit het dierenrijk kan de bezoeker deelnemen aan de "Zoo-olympics" in Safari Beekse Bergen.

Safari rondleiding

Tijdens de rondleidingen per Safaribus vertellen de gidsen onder andere over de prestaties van dieren. Op de Wandelsafari vinden activiteiten plaats, waarbij de prestaties van bezoekers en dieren met elkaar vergeleken worden. Een aantal onderdelen van deze "doe-tocht" wordt begeleid door een safarigids. Zo kunnen bezoekers zichzelf testen op het gebied van ruiken, zien en horen. Vergelijkingen in kracht, snelheid, hoog- en verspringen komen ook aan de orde. In het Afrika-dorp kan de bezoeker proberen te eten als een giraf en zo hoog te springen als een vlo.

Weetjes over dierenprestaties

In de dierenwereld is de vlo kampioen hoogspringen. Dit dier kan 25 centimeter hoog springen, dat is 160 maal zijn eigen lichaamshoogte. Als een mens van 1,80 meter dezelfde prestatie zou leveren, dan maakt hij een sprong van 288 meter. Naast hoogspringers zijn er ook recordhouders qua sprinten in het dierenrijk, namelijk het jachtluipaard. Dit snelste zoogdier leeft op het land en haalt snelheden van meer dan 100 km per uur. Het allersnelste dier is geen zoogdier, maar een vogel. De slechtvalk behaalt tijdens zijn duikvlucht een snelheid van 360 km per uur. Bent u bekend met het gezegde: "zo langzaam als een slak"? Om de afstand van één kilometer af te leggen heeft de bruine rugslak maar liefst 46 dagen nodig.

Safari Beekse Bergen bezoeken?

In Safari Beekse Bergen kunt u als bezoeker een reis maken langs diersoorten uit verschillende werelddelen. Men kan 'op safari' met één van de safaribussen, te voet over de Wandelsafari of met de eigen auto. Kinderen van 3 t/m 11 jaar betalen E13,25 voor een toegangskaartje en volwassenen E14,75.

Het park is in de maanden april en mei dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur en in de maanden juli en augustus van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie kunt u bellen met: 0900-2335732 (0,15 euro p.m.) of kijken op: www.beeksebergen.nl.

Noot voor de redactie (