Provincie Utrecht

Persbericht

Afsluiting N201 tussen A2 en Vreeland

Vanaf 3 mei tot 17 mei omleidingen voor het verkeer

22-4-2004
Van 3 tot 17 mei 2004 verricht de provincie Utrecht onderhoudswerk op en rond de Provinciale brug te Vreeland, gelegen in de N201. Hiervoor wordt N201 tussen de Singel en de Raadhuislaan in Vreeland volledig afgesloten voor alle verkeer, ook 's nachts. Daarnaast wordt de N201 gedurende twee weekenden (7 t/m 9 mei en 14 t/m 16 mei) volledig afgesloten tussen de A2 en de Rijksstraatweg (afslag Baambrugge). Deze afsluiting is nodig vanwege het verwijderen van de watertransportleiding en overkluizing ervan in de N201.

Werkzaamheden

In de periode van 3 tot 17 mei worden de volgende werkzaamheden verricht:


* Renovatie Provinciale brug te Vreeland: vervangen elektronische besturing en vervangen rijdek, door provincie Utrecht.
* Asfalteringswerk op de brug zelf en op de aansluitende wegvakken, door provincie Utrecht.

* Verwijderen watertransportleiding en overkluizing in de N201, net ten oosten van de A2, door Watertransportmaatschappij Rijn- en Kennemerland.

Afsluitingen en omleidingen
1. Van 3 tot 17 mei

* Afsluiting van de N201 tussen de Singel en de Raadhuislaan in Vreeland.

* Afsluiting van de gemeentelijke Van Leerbrug in het centrum van Vreeland.

Omleidingsroutes zijn ter plaatse met borden aangegeven. Aanwonenden kunnen hun huis blijven bereiken.

2. Weekend 7 t/m 9 mei en weekend 14 t/m 16 mei
* Afsluiting N201 tussen de A2 en de Rijksstraatweg (afslag Baambrugge), vanaf vrijdagavond 21:00 uur tot maandagochtend 06:00 uur.

Omleidingsroutes staan ter plaatse met borden aangegeven. Aanwonenden kunnen hun huis blijven bereiken.
In het weekend van 7 t/m 9 mei kunnen fietsers wel gebruik maken van het fietspad langs de N201. In het weekend van 14 t/m 16 mei moeten de fietsers gebruik maken van de aangegeven omleiding.

Bereikbaarheid
Vreeland
Om Vreeland-west bereikbaar te houden wordt het wegvak Rijksstraatweg-Singel opengesteld voor inwoners van Vreeland-west. De inwoners van Vreeland-oost moeten gebruik maken van de omleidingsroutes ten oosten van de Vecht.
Loenen en Abcoude
Verkeer van en naar Loenen via de Baambrugse Zuwe kan normaal doorgang vinden, met uitzondering van de weekenden van 7 en 14 mei. In deze twee weekenden kan er geen verkeer rijden vanaf de afslag A2 Vinkeveen via de Baambrugse Zuwe naar Loenen en Abcoude. Om de extra verkeersdruk op het kruispunt Molenweg-Hoogstraat op te vangen, worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst. Hilversum
Vanwege de afsluiting van de N201 krijgt Hilversum van 3 tot 17 mei minder autoverkeer binnen. Reden voor Hilversum om een start te maken met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van twee rotondes op de Diependaalselaan.
Door deze werkzaamheden zal de Diependaalselaan (die als Ring Zuid de verbinding vormt tussen de N201 en de A27) de komende maanden vaak zijn gestremd. De gemeente Hilversum adviseert automobilisten die de zuidring van Hilversum gebruiken als doorgaande route, tot eind augustus andere rijroutes rond Hilversum te kiezen.

Nadere informatie
Voor nadere informatie over de werkzaamheden, de afsluitingen en omleidingen kunt u contact opnemen met de heer G. Klomp van de provincie Utrecht, tel. (0297) 28 15 81.
Voor de werkzaamheden in Hilversum (bouw rotondes Diependaalselaan) kunt u contact opnemen met de heer W. Kamer van de gemeente Hilversum, tel. (035) 629 22 00.

Laatst gewijzigd op 04/22/2004 11:38:25 AM. Paginabeheer: Clara.van.Foreest@provincie-utrecht.nl