Productschap Wijn

Nieuws

Brussel Wine Expo 2004

P E R S B E R I C H T

Rotterdam, 9 oktober 2003

BRUSSELS WINE EXPO 2004
DÉ BEURS VOOR DE BENELUX MARKT

De wijnwereld ontwikkelt zich in een rap tempo en ook de Benelux markt staat niet stil. Inmiddels is maar liefst 10 procent van de wereldwijde export bestemd voor de Benelux. De perfecte aansluiting op de ontwikkelingen van deze markt is de Brussels Wine Expo: een nieuwe naam voor een beurs met een compleet nieuwe formule. Op de Brussels Wine Expo, die op 3, 4 en 5 mei 2004 in Brussel wordt gehouden, zal het grootste en meest diverse, internationale aanbod van wijnen aanwezig zijn. Bedrijven uit de hele wereld zullen hier uitsluitend exposeren vanwege hun belangstelling voor de Benelux.

Wereldwijd netwerken op een steenworp afstand
Een bezoek aan Brussels Wine Expo staat garant voor een 100% zakelijke omgeving. Het is dé gelegenheid voor internationaal netwerken door ontmoetingen met nieuwe leveranciers uit alle delen van de wereld. Exposanten uit Zuid-Afrika, Duitsland, Oostenrijk, Bulgarije, Canada, Spanje, Frankrijk, Griekenland, Italië, Portugal, Slovenië en Zwitserland zullen gegarandeerd aanwezig zijn. Landen als Argentinië, Chili, de Verenigde Staten, Tsjechië, Roemenië, Polen, Luxemburg, Turkije, Libanon, Marokko, Tunesië en Rusland beslissen momenteel over hun deelname. Verder is er grote interesse voor deelname vanuit de voormalige Oostbloklanden, die in de week van Brussels Wine Expo officieel tot de Europese Unie toetreden. Het grote animo van de wijnproducerende landen voor de Brussels Wine Expo is het bewijs van hun interesse in de Beneluxmarkt.

Beursactiviteiten
Een bezoek aan de Brussels Wine Expo is niet alleen netwerken. De beurs biedt ook tal van evenementen en activiteiten. Een greep uit het aanbod:


· De Best Buy-wedstrijd. Ingezonden wijnen met de beste prijs/kwaliteitsverhouding komen in aanmerking voor de Best Buy-trofee. De Best Buys geven de bezoeker waardevolle informatie bij de ontdekking van nieuwe wijnen en nieuwe landen.
· Noviteiten: Brussels Wine Expo presenteert wijnen van het nieuwe oogstjaar, de nieuwste wijn-spijs combinaties, innoverende accessoires voor wijnpresentaties, proeverijen, promotion en salesén ideeën voor wijnkaarten of het wijnschap.

· Inspiratie en kennisuitwisseling: er zullen talrijke activiteiten worden georganiseerd op het gebied van de markt en de wijn (forums over actuele themas, wijnproeverijen etc.)

· Het beroemde Concours Mondial de Bruxelles zal het startsein zijn van de Brussels Wine Expo.

Meer informatie over Brussels Wine Expo 2004 vindt u op www.brusselswineexpo.be. Meldt u meteen aan voor de e-newsletter, zodat u automatisch al het laatste nieuws per e-mail ontvangt!