Productschap Wijn

Nieuws

Brussels Wineexpo 2004

BRUSSELS WINE EXPO 2004
3, 4 en 5 mei 2004

De enige internationale beurs voor wijn en gedistilleerd in de Benelux

Van 3 tot en met 5 mei 2004 vindt in Paleis 11 van Brussels Expo de BRUSSELS WINE EXPO plaats, voorheen de Mondial du Vin. De naamsverandering brengt een geheel vernieuwde en dynamische beursformule met zich mee. Verantwoordelijk voor de organisatie is een van de ondernemingen van de groep Exposium (die onder andere ook SIAL organiseert, dé professionele beurs voor de voedingsindustrie).

Een zeer internationaal productenaanbod
Voor de Benelux markt, waar men steeds op zoek is naar nieuwigheden, biedt BRUSSELS WINE EXPO een zeer gediversifieerd internationaal aanbod: het traditionele Europa (Spanje, Frankrijk, Italië, Griekenland), landen uit de 'nieuwe wereld' (Zuid-Afrika, Australië, Californië, Chili), maar ook Oost-Europa (Tsjechische Republiek, Slovenië, Kroatië, Bulgarije, Hongarije) en zelfs Noord-Afrika (Maghreb, Tunesië).
De traditionele wijnlanden zullen opnieuw de uitdaging aangaan met de wijnen uit de Nieuwe Wereldlanden, die verantwoordelijk zijn voor de groei in waarde en volume van de wijnmarkt. De vernieuwde interesse voor BRUSSELS WINE EXPO van de 'oude wereld' is een duidelijk teken van hun ambitie een vuist te maken ten opzichte van de 'nieuwe wereld'.

Diversiteit van de exposanten
De exposanten van BRUSSELS WINE EXPO vertegenwoordigen alle gelederen van de distributiekolom: zowel de grote producenten en importeurs, de groepen van wereldformaat, als ook de kleinere producenten en coöperatieven. Ieder heeft er zijn eigen plaats, want de vraag van een sommelier is niet dezelfde als die van een inkoper van een grootwinkelbedrijf of die van een restauranthouder.

Overzichtelijke omvang
BRUSSELS WINE EXPO, een beurs van overzichtelijke omvang, waar alle bezoekers de mogelijkheid krijgen aandacht te schenken aan elke exposant. Aangezien de beurs uitsluitend bezocht wordt door professionals uit de Benelux en de exposanten hun activiteiten specifiek op deze markten richten, is dit voor beiden een uitgelezen gelegenheid nieuwe contacten op te doen en oude contacten te verstevigen.

Een ideale timing op de beurskalender
BRUSSELS WINE EXPO vindt plaats begin mei, één maand voor Vinitaly en 3 weken voor de London Wine Fair, meer dan 6 weken na Prowein en Vinisud. Deze 'stille periode' is dus een prima moment om alle professionals uit de Benelux aan te trekken.

Interessante activiteiten


· Concours Mondial de Bruxelles: De uitreiking van de prijzen van deze prestigieuze wedstrijd, waar de beste wijnen van de wereld aan deelnemen, zal het startschot zijn van BRUSSELS WINE EXPO 2004.


· Best Buy van BRUSSELS WINE EXPO een selectie van kwaliteitswijnen aan een interessante prijs. Alleen de wijnen van exposanten van de Brussels Wine Expo kunnen deelnemen, onder de voorwaarde dat de wijnen de aanbevolen consumentenprijs in hun categorie niet overschrijden (stille wijnen: 6, mousserende wijnen, likeur wijnen, versterkte wijnen 10, Champagne, methode traditionelle: 15) De jury beoordeelt de wijnen op hun prijs/kwaliteit verhouding. De jury zal bestaan uit:
Fiona Morrison: Master of Wine (Groot Brittanië) Thierry Dessauve: Redactiechef Revue du vin de France RVF, Revue Vinicole Internationale (Frankrijk)
Guido Francque: Restauranthouder-sommelier, wijnschrijver (België) Patrick Hourdeau: Wijninkoper La Cave, Match Europe (Frankrijk) Michel Polderman: Algemeen Directeur - The Wine Info Site (Nederland) Stefaan Wauters: Wijninkoper Delhaize-le-Lion (België)

De bekroonde wijnen kan men terugvinden op de stands van de exposanten en in de Best Buy proefruimte.


· Symposium: 'De uitbreiding van Europa: welke kansen voor de wijnmarkt'
Op dinsdag 4 mei, enkele dagen na de toetreding van 10 nieuwe landen tot de Europese Unie, organiseert de Revue Vinicole Internationale dit symposium met zeer actueel thema.

Zo zal BRUSSELS WINE EXPO 2004 zonder twijfel een gelegenheid zijn voor de wijnprofessionals om de boeiende verschillen tussen wijnen van allerlei origine te beoordelen.

Praktische informatie:
BRUSSELS WINE EXPO vindt plaats van 3 tot en met 5 mei 2004 - Paleis 11 Brussels Expo
Website : www.brusselswineexpo.be (informatie en voor inschrijving voor bezoekers)

Voor meer informatie België: Kris Van de Sompel, tel: 00 32 2 494 89 50
Voor meer informatie Nederland: Alterego, tel: 070 33 89 440


---

___________
Persdienst BRUSSELS WINE EXPO Nederland:

Johan van Oldenbarneveltlaan 60, 2582 NW Den Haag, e-mail: info@wineandgastronomy.com , tel: 070-33 89 440


Copyright © 1996-2004 Productschap Wijn / Wijninformatiecentrum