Stadsdeel Zeeburg

Wijziging tramnet

Op 3 mei 2004 krijgen tram 7, 10 en 14 in Zeeburg een nieuwe route. Bovendien gaan deze lijnen vanaf die datum alvast de zomerdienstregeling rijden. Tram 10 eindigt dan niet meer bij het Javaplein, maar rijdt vanaf de Sarphatistraat door naar het Azartplein op het Java-/KNSM-eiland. Lees hier de Tram 10 nieuwsbrief van het GVB, die in april in heel Amsterdam verspreid wordt.

Verbinding met het centrum
Hiermee krijgen het Java- en het KNSM-eiland een directe verbinding met het centrum van Amsterdam en de metro. Tegelijkertijd verandert de route van tram 7 en 14. Tram 7 eindigt bij het Flevopark bij het eindpunt van tram 14 en rijdt niet meer via de Borneostraat en het Javaplein. Het Javaplein blijft bereikbaar via de nieuwe route van tram 14.

Feestelijke opening tram 10
Op zaterdag 1 mei 2004 vindt op het Azartplein in het Oostelijk Havengebied de opening van het nieuwe tracé van tram 10 plaats. Vanaf 11.00 uur vindt de officiële openingshandeling plaats, gevolgd door een buurtfeest met muzikale optredens en theatervoorstellingen voor jong en oud. Rond 16.00 uur is het festijn afgelopen. U bent van harte welkom!

IJtram
Tram 10 kruist bij de halte Rietlandpark een lager gelegen halte die u vanuit de tram kunt zien liggen. Deze lager gelegen halte is bestemd voor de IJtram die zoals de huidige planning eruit ziet, aan het eind van dit jaar wordt opgeleverd.

Verdwijning lus
Als gevolg van de nieuwe route zal ook de lus in één richting in de Indische Buurt tot het verleden behoren. U hoeft niet meer na te denken of tram 7 nou juist wel of niet de goede richting oprijdt, of dat u voor uw bestemming tram 10 had moeten nemen. Vanaf 3 mei rijdt tram 7 heen en terug via het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en de Dappermarkt en eindigt bij het Flevopark. Tram 14 rijdt voortaan over de Zeeburgerdijk en via het Javaplein naar het Flevopark. Tram 14 komt dus niet meer langs het Muiderpoortstation.

Meer informatie over het project Tram 10 vindt u op de website van de Dienst IVV. Meer informatie over de dienstregeling vindt u op de website van het GVB.