Gemeente Barneveld


Laat uw mening horen over de toekomst van het buitengebied

De provincie legt het reconstructieplan voor het gebied Gelderse Vallei/Utrecht-Oost van 3 mei tot en met 1 juni ter visie. De gemeenteraad van Barneveld grijpt dit moment aan om de eigen ruimtelijke en economische visie op het buitengebied te actualiseren. Op basis van de visie op het buitengebied wil de gemeenteraad vervolgens een inspraakreactie aan de provincie aanbieden.

Laat uw mening horen
Er is de afgelopen jaren veel gesproken over de ontwikkelingen binnen de agrarische sector en de gevolgen daarvan voor het landelijk gebied. Ook binnen onze gemeente is hierover gesproken, bijvoorbeeld in het kader van het bestemmingsplan buitengebied. Nu het reconstructieplan klaar is en de gemeentelijke Nota economisch beleid ter bespreking voorligt, wil de gemeenteraad de eigen visie actualiseren. Daarom roept de raad u op om uw mening kenbaar te maken. De volgende vragen kunnen daarbij een leidraad zijn:

* Wat gebeurt er volgens u als het reconstructieplan wordt doorgevoerd?

* Wat is uw belang daarin?

* Wat had u anders willen zien?

Zorg ervoor dat uw reactie vóór 3 mei 2004 binnen is bij de gemeenteraad van Barneveld, postbus 63, 3770 AB Barneveld.

Rondetafelgesprek
Daarnaast zal de gemeenteraad organisaties uit o.a. de agrarische en recreatieve sector in Barneveld uitnodigen om deel te nemen aan een rondetafelgesprek over het reconstructieplan. Dit gesprek is openbaar en zal plaatsvinden op woensdag 28 april van 14.00 tot 18.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis.

Wat gebeurt er met uw reactie?
De binnengekomen reacties, het verslag van het rondetafelgesprek en de Nota economisch beleid vormen vervolgens de basis voor een bespreking in de raad op dinsdagavond 25 mei. De gemeenteraad wil dan een integrale afweging maken. In de Nota economisch beleid zal ondere andere de visie op de economische functies in het buitengebied worden vastgelegd. Daarnaast besluit de raad over een inspraakreactie op het reconstructieplan naar de provincie.

Reconstructieplan
In februari jl. is het reconstructieplan Gelderse Vallei/Utrecht-Oost aangeboden aan de provincies Utrecht en Gelderland. Het reconstructieplan geeft aan hoe de problemen van het landelijk gebied moeten worden aangepakt. Het plan gaat daarbij in op landbouw, natuur, bos, landschap, recreatie, water, milieu en infrastructuur. Het doel van het plan is een verbetering van de ruimtelijke structuur, van de economische structuur en van het woon-, werk-, en leefklimaat.

Meer weten?
Het reconstructieplan en de Nota economisch beleid kunt u op het gemeentehuis en bij de bibliotheken in Barneveld en Voorthuizen inzien vanaf 20 april. Nadere informatie over het reconstructieplan vindt u op de site van de provincie Gelderland (www.gelderland.nl , actueel, valleigebied aantrekkelijker voor landbouw, natuur en recreatie).

Overigens kunt u ook zelf een inspraakreactie geven aan de provincie. Informatie hierover vindt u op de bovengenoemde pagina van de provinciesite. Voor meer informatie over de inhoud van het plan kunt u terecht bij het Infopunt Reconstructie: (026) 359 9548, e-mailadres: reconstructie@prv.gelderland.nl.