PERSBERICHT - 2004-04-17

Ontmoet de leukste én lelijkste dieren van Europa bij Eindhoven

Nederlands nieuwste dierentuin: Dierenrijk Europa

Het nieuwste dierenpark van Nederland, Dierenrijk Europa, onderdeel van de Libéma-groep, wordt op 3 mei officieel geopend. Het park heeft als eerste dierentuin een uniek, centraal thema, namelijk Europa. Zo maakt de bezoeker een wandeling door zeven Europese gebieden en kan kennismaken met de bijzondere flora en fauna die Europa te bieden heeft.

In het park komt een groot aantal verschillende Europese diersoorten te wonen. Bezoekers kunnen aangeven welk het leukste én lelijkste dier van Dierenrijk Europa is.

Reis door zeven Europese gebieden De reis gaat door het Cultuurlandschap naar het Oerbos met dieren zoals wisenten, edelherten en everzwijnen. Vervolgens beklimt men de Alpen waar men steenbokken ziet klauteren of bruine beren kan ontmoeten. Daarna komt men in Het Hoge Noorden waar ijsberen en de imposante muskusossen wonen. In het Strand & Zee gebied zwemmen zeehonden en leven diverse watervogels. In het Moeras komt men otters en bevers tegen. In het laatste themagebied Het Mediterrane Zuiden ontmoet men onder andere de magotaap die leeft op de rots van Gibraltar.

Speelplezier op en rond de Brabantse hoeve
Een Brabantse hoeve is voor de bezoekers het vertrek- en eindpunt van de reis door het themapark. Bij de hoeve kan men heerlijk ontspannen op het terras of binnen genieten van Brabantse gezelligheid en lekkernijen. Voor kinderen zijn er verschillende speeltuinen. Naast de grote, gethematiseerde boerderijspeeltuin, compleet met tractor en diverse speelelementen die lijken op boerderijdieren, is er ook nog een spannende indoorspeeltuin waar de kinderen kunnen spelen als het weer niet mee zit. Daarnaast is er in de stallen ook nog een filmzaal. In deze filmzaal worden de hele dag korte, educatieve films gedraaid die helemaal bij het thema van het dierenpark aansluiten.

De leukste én lelijkste dieren
Elke maand wordt op de website van Dierenrijk Europa het leukste én lelijkste dier van het dierenpark verkozen. Het gaat hierbij niet alleen om het uiterlijk van het dier, maar ook om het gedrag of andere kenmerken. Bezoekers die stemmen, maken kans op leuke prijzen.

Voor meer informatie over Dierenrijk Europa kan men bellen met Libéma: 0900- 235 542 3 ( 0,20 p.m.) of kijken op www.dierenrijkeuropa.nl .

Noot voor de redactie (