Gemeente Den Helder


22-04-2004
DEN HELDER hangt de Europese vlag uit!

Vanaf maandag 3 mei wappert de Europese vlag voor de hoofdingang van het stadhuis. De gemeente Den Helder geeft hiermee gehoor aan de oproep van mevrouw Maria Martens, lid van het Europees Parlement voor het CDA.

Mevrouw Martens deed juist nu de oproep aan Nederlandse overheden, omdat in 2004 de Europese Unie wordt uitgebreid met tien nieuwe landen. Drie mei is de eerste werkdag voor deze tien nieuwelingen binnen het Europees Parlement. Verder zijn op donderdag 10 juni de Europese verkiezingen, is Nederland vanaf juli voorzitter van de Europese Unie en zal dit jaar waarschijnlijk een akkoord worden bereikt over de nieuwe Europese grondwet.

Een bijzonder jaar dus voor Europa. Het belang en de betekenis van de Europese samenwerking is groot en groter dan men denkt, aldus Maria Martens, maar voor veel mensen is Europa helaas nog te ver weg. Vlaggen hebben een grote symbolische zeggingskracht, vandaar haar verzoek de vlag op een centrale plaats in iedere Nederlandse gemeente te plaatsen. Zo brengt de gemeente Europa een stukje dichterbij.