Gemeente Maassluis

Persberichten

26-4-2004

Park en parkwoningen Burgemeesterswijk in inspraak

In het kader van de herontwikkeling van de Burgemeesterswijk in Maassluis worden vanaf 3 mei 2004 verschillende deelplannen ter inzage gelegd in het kader van de gemeentelijke Inspraakverordening. Het gaat om plannen voor:


1. de aanleg van het nieuwe park dat als een groen hart in het midden van de wijk komt te liggen;

2. de bouw van in totaal 28 appartementen in zogenaamde parkvillas die aan de zuidelijke rand van het park gesitueerd zijn.

De vigerende bestemmingsplannen laten de bouw van woningen en de aanleg van een park op deze locaties niet toe. Het college van burgemeester en wethouders van Maassluis is van plan de bouw van de woningen en de aanleg van het park mogelijk te maken door vrijstelling te verlenen als bedoeld in artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Het centraal in de wijk gelegen nieuwe park vormt de groene verbinding tussen de Vogelbuurt aan de oostzijde van de wijk en de Steendijkpolder aan de westzijde. In het park zullen speel- en recreatievoorzieningen worden aangelegd voor alle leeftijdsgroepen. Langs de zuidrand van het park zal in de toekomst de Dr. Jan Schoutenlaan worden doorgetrokken naar de Kwartellaan, zodat ook voor het verkeer de wijk goed ontsloten wordt. De in het park gelegen villas worden in twee fasen gebouwd. In de eerste fase zullen 15 tot 20 woningen gerealiseerd worden. Deze parkvillas beschikken niet over een eigen tuin, maar liggen in het groen aan de rand van het park.

Inspraak
Vanaf 3 mei 2004 liggen beide deelplannen gedurende een periode van vier weken voor alle belangstellenden ter inzage in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis aan de Koningshoek. Gedurende deze periode kan iedereen volgens de Inspraakverordening van de gemeente Maassluis zowel schriftelijk als mondeling op het voornemen van het college om vrijstelling te verlenen reageren. Schriftelijke reacties kunnen tot 31 mei 2004 worden gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders van Maassluis, Postbus 55, 3140 AB Maassluis. Voor het geven van een mondelinge reactie kunt u contact opnemen met mevrouw A. Kroeze van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer in het stadhuis. Dat kan tijdens kantooruren via telefoonnummer 010-5931768.

Informatieavond/openbare zitting
Op donderdag 13 mei 2004 wordt er een inspraak-/informatieavond gehouden in de Burgerzaal van het stadhuis aan de Koningshoek, aanvang 19.30 uur. Tijdens deze avond wordt informatie gegeven over de artikel 19-procedure voor de bouwplannen van de parkvillas en het park.

Inspraakreacties
Alle schriftelijke en mondelinge reacties die tijdens de inspraakperiode van 3 tot 31 mei 2004 worden ingediend, worden verwerkt in een eindverslag van de inspraakprocedure. Iedereen die een reactie indient krijgt dit eindverslag toegezonden en bovendien wordt het ook ter inzage gelegd. Uiteraard worden de resultaten van de inspraak betrokken bij de verdere besluitvorming over de ontwerpplannen.