Gemeente Maassluis

Persberichten

26-4-2004

Procedures Burgemeesterswijk

Vanaf 3 mei 2004 liggen er verschillende plannen met betrekking tot de herontwikkeling van de Burgemeesterswijk voor belangstellenden ter inzage. Het gaat om diverse bouwplannen en een voorbereidingsbesluit.

Hof Zuid
In de periode van 23 februari tot 22 maart van dit jaar hebben de plannen voor de bouw van 20 woningen (16 woningen twee-onder-één kap,
1 vrijstaande woning en 3 woningen onder één kap) op de locatie van de voormalige school Aquamarijn aan de Burgemeester van Reesstraat ter inzage gelegen in het kader van de gemeentelijke inspraakverordening. In dezelfde periode was inspraak mogelijk op het plan voor de realisatie van 139 eengezinswoningen op de locatie, waarop nu nog de flats van de Burg. Rippingstraat en de Burg. v.d. Brandelerstraat staan.
Deze plannen gaan nu een stapje verder in de procedure volgens de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Beide deelplannen die door de Ontwikkelingscombinatie Burgemeesterswijk CV bij de gemeente zijn ingediend, kunnen op grond van het geldende bestemmingsplan namelijk niet worden gerealiseerd. De gemeenteraad heeft mede op grond van de resultaten van de eerste inspraakronde op 20 april besloten om door te gaan met de procedure. Dat houdt in, dat de raad van plan is om met betrekking tot de ontwerpplannen vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen volgens artikel 19, lid in van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Voorbereidingsbesluit
De gemeenteraad heeft ook in de vergadering van 20 april 2004 verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor de 1e fase van de herontwikkeling van de Burgemeesterswijk. Het gaat dan om het gebied dat globaal wordt begrensd door de Drevenbuurt, de Merellaan, de Kwartellaan en de Burgemeester Schwartzlaan. Dit voorbereidingsbesluit treedt in werking op 30 april 2004.

Park(woningen)
Vanaf 3 mei liggen ook de plannen voor de aanleg van een centraal park en de bouw van in totaal 28 parkwoningen ter inzage en kan iedereen volgens de gemeentelijke Inspraakverordening op deze plannen reageren. Over deze park-plannen wordt op donderdag 13 mei een inspraak-/informatieavond georganiseerd in het stadhuis, aanvang 19.30 uur.

Ter inzage
Het bouwplan voor de bouw van de in totaal 159 woningen aan de Burg. Van Reesstraat en Hof Zuid ligt in de periode van 3 mei tot 31 mei 2004 voor belangstellenden ter inzage in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis aan de Koningshoek. Tijdens deze periode kan iedereen tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk zijn of haar zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad van Maassluis.
Het voorbereidingsbesluit ligt in met ingang van 3 mei 2004 gedurende een periode van zes weken voor belangstellenden ter inzage in het informatiecentrum. Binnen deze termijn kunnen belanghebbenden een bezwaarschrift tegen dit besluit indienen bij de gemeenteraad van Maassluis.
Zienswijzen en bezwaarschriften kunnen worden gestuurd naar de gemeenteraad van Maassluis, Postbus 55, 3140 AB Maassluis.