BIOHORMA BV

Opening A.Vogeltuinen

Kom kijken, ruiken en proeven in de A.Vogel tuinen

Welke plant geeft direct verlichting nadat u zich geprikt heeft aan een brandnetel? Waar komt de naam van de Hypericum perforatum (st. Janskruid) vandaan? Hoe smaakt een Oost-Indische kers? Wat is de overeenkomst tussen de Sioux Indianen en Alfred Vogel? De antwoorden op deze en tal van andere vragen vindt u terug in de A.Vogel tuinen te Elburg.

Met ingang van 3 mei aanstaande zijn de A.Vogel tuinen weer geopend voor publiek. Er zijn verschillende thematuinen waarin u veel te weten komt over de fascinerende kracht van planten en kruiden. Een gids neemt u mee op een boeiende ontdekkingstocht, maar u kunt de tuinen ook op eigen gelegenheid bekijken. Door de afwisselende en speelse opzet van de tuinen, is er veel te beleven. Daarnaast kunt u in de A.Vogel tuinen het fascinerende productieproces zien van de natuurlijke A.Vogel geneesmiddelen.

Voor elk wat wils
In de Kloostertuin zijn alleen al meer dan 350 verschillende geneeskrachtige planten te zien. In de geurentuin worden de reukzintuigen extra geprikkeld door een speciale selectie van 24 heerlijk geurende planten en kruiden. Alle bezoekers kunnen hier zelf een geurzakje samenstellen met versgeplukte kruiden. Een geurig aandenken aan een gezellig dagje uit.

In de Juniortuin kunnen kinderen zich met de spectaculaire kabelbaan en het klauterhuis heerlijk uitleven. Er is ook een speciale speurtocht door de tuinen uitgezet waarbij ze spelenderwijs allerlei planten leren kennen en herkennen. Daarnaast is er een kleurwedstrijd waarbij leuke prijzen te winnen zijn.

Nieuw in 2004: expositie In de voetsporen van Alfred Vogel Ga met Alfred Vogel mee op reis. In de landenexpositie in het bezoekerscentrum ziet u welke landen hij heeft bezocht en welke (plant)informatie hij daar allemaal verzameld heeft. Bij de Sioux-indianen in South Dakota maakte hij bijvoorbeeld kennis met de rode zonnehoed (Echinacea purperea), de belangrijkste grondstof van A.Vogel Echinaforce.

Festivaldagen
Van 28 t/m 31 juli is het één heel groot feest in de A.vogel tuinen. Tijdens deze zomerfestivaldagen gaan alle deuren voor u open en kunt u niet alleen een kijkje in de A.Vogel keuken nemen, u mag er zelfs meehelpen! Op de site www.vogel.nl leest u meer over deze festivaldagen.

Authentiek indianendorp
Op het grote evenementenveld zal er tijdens de festivaldagen ook een authentiek Indianendorp opgezet worden. Heel interessant is het om te zien hoe de Indianen leefden in bijvoorbeeld de tijd dat Alfred Vogel bij hen woonde. In dit dorp laten de bewoners u kennis maken met de verschillen en overeenkomsten tussen de traditionele en moderne kruidengeneeskunde. Daarnaast kunt u genieten van de dans-, zang en kookdemonstraties en leert u wat het verschil is tussen een wigwam en een tipi.

Ieder in zijn eigen tempo
In de A. Vogel tuinen in Elburg worden op ecologische wijze (EKO-keur) honderden geneeskrachtige planten en kruiden gekweekt en geproduceerd die de basis vormen voor de bekende natuurlijke A.Vogel producten. Geniet van de boeiende ontdekkingstocht door de tuinen. U kunt zelf beslissen of u er een half uurtje of een hele middag over wilt doen.

De A.Vogeltuinen zijn te bezichtigen aan de Industriestraat 5 te Elburg. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur. Voor meer informatie en reserveringen kunt u bellen met het A.Vogel bezoekerscentrum 0525-687373 of kijken op www.vogel.nl .

Elburg, 28 april 2004

Meer informatie voor pers:
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Biohorma BV, Mascha van Duijn, telefoonnummer 0525-687200, emailadres m.v.duijn@biohorma.nl .

Meer informatie voor consumenten:
A.Vogel Gezondheidslijn (gratis): 0800-8643546, e-mail: info@vogel.nl,
internet www.vogel.nl

28 apr 04 13:51