Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 29 april 2004
Nieuwste dierentuin van Nederland opent 3 mei
Ontmoet de leukste én lelijkste dieren van Europa bij Eindhoven

Op maandag 3 mei wordt het nieuwste dierenpark van Nederland, Dierenrijk Europa, geopend. Drs. A. B. Sakkers, voorzitter van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven en burgemeester van Eindhoven zal de dierentuin openen. Hij zal de twee bruine beren Lalja en Brigitta los laten en trakteren op een uniek 'ijsje'. Dit sculptuur van ijs is een grote kopie van het logo van Dierenrijk Europa en bevat makrelen. Een lekkernij waar de twee beren zeker voor 'warm lopen'. Tijdens de opening worden ook het leukste en lelijkste dier (gekozen door het Nederlandse publiek) van Europa bekend gemaakt. Vanaf dinsdag 4 mei kunnen bezoekers zelf kennis komen maken met de diverse Europese dierensoorten.

Uniek thema
Dit nieuwe dierenpark heeft als eerste dierentuin een uniek, centraal thema, namelijk 'Europa'. Zo maakt de bezoeker een wandeling door zeven Europese gebieden en kan kennismaken met de bijzondere flora en fauna die Europa te bieden heeft. In het park komt een groot aantal verschillende Europese diersoorten te wonen.

Reis door zeven Europese gebieden
De reis gaat door het 'Cultuurlandschap' naar het 'Oerbos' met dieren zoals wisenten, edelherten en everzwijnen. Vervolgens beklimt men de 'Alpen' waar men steenbokken ziet klauteren of bruine beren kan ontmoeten. Daarna komt men in 'Het Hoge Noorden' waar ijsberen en de imposante muskusossen wonen. In het 'Strand & Zee' gebied zwemmen zeehonden en leven diverse watervogels. In het 'Moeras' komt men otters en bevers tegen. In het laatste themagebied 'Het Mediterrane Zuiden' ontmoet men onder andere de magotaap die leeft op de rots van Gibraltar.

Speelplezier op en rond de Brabantse hoeve
Een Brabantse hoeve is voor de bezoekers het vertrek- en eindpunt van de reis door het themapark. Bij de hoeve kan men heerlijk ontspannen op het terras of binnen genieten van Brabantse gezelligheid en lekkernijen. Voor kinderen zijn er verschillende speeltuinen. Naast de grote, gethematiseerde boerderijspeeltuin, compleet met tractor en diverse speelelementen die lijken op boerderijdieren, is er ook nog een spannende indoorspeeltuin waar de kinderen kunnen spelen als het weer niet mee zit. Daarnaast is er in de stallen ook nog een filmzaal. In deze filmzaal worden de hele dag korte, educatieve films gedraaid die helemaal bij het thema van het dierenpark aansluiten.

De leukste én lelijkste dieren
Elke maand wordt op de website van Dierenrijk Europa (en door bezoekers in het park) het leukste én lelijkste dier van het dierenpark verkozen. Het gaat hierbij niet alleen om het uiterlijk van het dier, maar ook om het gedrag of andere kenmerken. Bezoekers die stemmen, maken kans op leuke prijzen. Aanstaande maandag zal de eerste uitslag bekend gemaakt worden.

Voor meer informatie over Dierenrijk Europa kan men bellen met: 0492-668240 of kijken op www.dierenrijkeuropa.nl.

Noot voor de redactie (