Openbaar Ministerie

29 april 2004

Voor de rechter in week 19...

Hieronder leest u meer over de zaken die in week 19 door de meervoudige kamer van de Bredase rechtbank worden behandeld.

Maandag 3 mei 2004
Betreft: Tilburg, (openlijk) geweld
Bijzonderheden: Een man zou kogels hebben afgevuurd bij/op een woning. Hij zou met illegaal stroom hennep hebben gekweekt en hij moet zich verantwoorden voor wapenbezit en openlijk geweldpleging. Ook zou hij iemand hebben bedreigd en mishandeld.
Tijdstip zitting: 9.00 uur

Betreft: Tilburg, poging doodslag
Bijzonderheden: De verdachte zou een man met een staaf in het gezicht hebben geslagen.
Tijdstip zitting: 10.05 uur

Betreft: Bergen op Zoom, afpersing
Bijzonderheden: Twee mannen zouden met een vuurwapen en met geweld een groot geldbedrag hebben afgeperst van hun slachtoffer. Zij zouden het slachtoffer o.a. hebben vastgetaped.
Tijdstip zitting: 11.00 uur

Betreft: Tilburg, diverse feiten
Bijzonderheden: Een man zou ook schoten hebben gelost op/bij een woonhuis. Ook voor wapenbezit en met illegale stroom kweken van hennep, bedreiging en mishandeling.staat hij terecht. Ook wordt hij verdacht
Tijdstip zitting: 14.05 uur

Betreft: Waalwijk, bedreiging
Bijzonderheden: Een man zou met een groot broodmes in zijn hand zijn slachtoffer met de dood hebben bedreigd. Hij zou nog meerdere mensen hebben bedreigd en brand hebben gesticht op een zolder van een woonhuis.
Tijdstip zitting: 15.00 uur

Dinsdag 4 mei 2004
Betreft: Breda, insluiper (VEELpleger)
Bijzonderheden: De veelpleger zou een woonhuis zijn binnengedrongen en in een kast een portemonnee met 50 euro hebben willen meenemen. Hij zou daarbij zijn gestuit op een bewoner die hij zou hebben gesneden. De verdachte is een zogenaamde zeer actieve veelpleger, die volgens de aanpak veelplegers van politie en justitie wordt vervolgd. Vandaar dat hij (zo) snel na de pleegdatum zich voor de rechter moet verantwoorden.
Tijdstip zitting: 9.00 uur

Betreft: o.a. Tilburg, drugs
Bijzonderheden: Een man zou bij zijn aanhouding vanwege het bezit van (meerdere soorten) harddrugs een valse naam op hebben gegeven. Hij zou een revolver in zijn bezit hebben alsmede een gestolen Sparta-met. Tijdstip zitting: 10.00 uur

Betreft: Tilburg, drugsbezit
Bijzonderheden: Een man zou diverse soorten drugs voor handen hebben gehad en een kwekerij hebben gehad. Hij zou net als bovenstaande verdachte bij zijn aanhouding een valse identiteit hebben genoemd. Hij zou ook iemand hebben willen wurgen.
Tijdstip zitting: 11.00 uur

Betreft: Raamsdonksveer, verkrachting
Bijzonderheden: Een man zou een vrouw hebben gedwongen met hem mee te gaan naar een woning en haar daar hebben verkracht. Tijdstip zitting: 12.00 uur

Betreft: o.a. Tilburg, dealen
Bijzonderheden: Twee mannen worden verdacht van dealen in cocaïne en heroïne. Beiden zouden beschikken over een gestolen laptop en een van hen ook over een vuurwapen.
Tijdstip zitting: 14.00 uur en 15.00 uur

Donderdag 6 mei 2004
Betreft: Breda, beroving bank Deze zaak wordt op een andere datum inhoudelijk behandeld. Tijdens de zitting komen zij voor de vorm voor.

Bijzonderheden: Twee mannen staan terecht voor de beroving van een bank in Breda. Zij zouden verantwoordelijk zijn voor het meenemen van bijna een miljoen euro uit meerdere safeloketten. Zij zouden zich hebben laten opsluiten en via bedreiging van een bankmedewerker weer de bank hebben kunnen verlaten.
Tijdstip zitting: 9.00 uur

Betreft: Zundert/Wernhout, ontneming
Bijzonderheden: De officier van justitie is voornemens van de veroordeelde (vrouw) een geldbedrag te ontnemen. Tijdstip zitting: 9.05 uur

Betreft: Bergen op Zoom, tasjesrover
Bijzonderheden: Een man zou twee slachtoffers van achteren op de fiets hebben genaderd en hun tasjes hebben weggegrist. Ook zou hij gestolen gereedschap bezitten en een auto hebben gestolen en verdacht worden van vele andere feiten.
Tijdstip zitting: 10.00 uur

Betreft: Breda, poging doodslag
Bijzonderheden: Een man zou iemand met een mes hebben willen steken en deze met een geweld hebben bedreigd.
Tijdstip zitting: 11.00 uur

Betreft: Bosschenhoofd, bankoverval
Bijzonderheden: Drie jongemannen zouden een poging tot bankoverval op hun geweten hebben. De politie heeft de jongeren uit Antwerpen na hun poging tijdens hun vlucht kunnen aanhouden.
Tijdstip zitting: va 14.00 uur

Vrijdag 7 mei 2004
Geen MK zitting

Einde bericht