Gemeente Zwolle

Plaatsing geluidsschermen op A28

Maandag 3 mei 2004 start Rijkswaterstaat met het plaatsen van geluidsschermen aan de noordelijke zijde van de A28 waar momenteel geen verkeer over rijdt. De werkzaamheden duren naar alle waarschijnlijk tot en met vrijdag 11 juni 2004. De werkzaamheden hebben gevolgen voor het verkeer op het Zwolse wegennet. In het najaar van 2004 plaatst RWS geluidsschermen aan de zuidelijke kant van de A28.

Het werk wordt in eerste instantie uitgevoerd aan viaducten ter hoogte van de Rembrandtlaan, Middelweg, Rijnlaan, Bergkloosterweg en Burgemeester Roelenweg. Het werk is opgedeeld in twee fasen. Onverwachte omstandigheden, zoals het weer, kunnen een wijziging in de planning noodzakelijk maken.

Fase I: Voorbereiding
Week 19 en 20 (maandag 3 mei tot en met vrijdag 14 mei 2004) staan in het teken van de voorbereidende werkzaamheden. In deze periode worden er gaten geboord en ankers aangebracht waarop de geluidsschermen geplaatst zullen worden.

Fase II: plaatsing geluidsschermen + afwerking
Van maandag 17 mei tot en met vrijdag 11 juni (week 21 tot en met 24 2004) plaatst Rijkswaterstaat de geluidsschermen en sierstroken. Dit werk wordt uitgevoerd buiten de spitstijden, oftewel tussen 9.00 en 16.00 uur.

Gevolgen verkeer
De voorbereidende werkzaamheden hebben geen nadelige gevolgen voor het verkeer op het onderliggende Zwolse wegennet. Tijdens de tweede fase moet het verkeer op de Rembrandtlaan, Middelweg en Rijnlaan moet ter hoogte van de A28-viaducten rekening houden met enige overlast veroorzaakt door plaatselijke wegversmallingen en snelheidsbeperkingen. De situatie op de Bergkloosterweg, Burgemeester Roelenweg blijft tijdens het werk ongewijzigd ten opzichte van de huidige (tijdelijke) situatie: wegversmalling en snelheidsbeperking. RWS gaat binnenkort ook geluidsschermen op het viaduct aan de Ceintuurbaan monteren. De planning en verkeersmaatregelen hiervoor zijn nog niet bekend.


---