FNV

FNV presenteert eerste confrontatie Europese lijsttrekkers

De eerste echte grote confrontatie tussen de lijsttrekkers van de partijen die deelnemen aan de Europese verkiezingen. Die vindt plaats op donderdagavond 6 mei tijdens een door de FNV georganiseerd debat in Utrecht.

PvdA, CDA, VVD, D66, GroenLinks, SP en LPF, allemaal sturen ze hun eerste man/vrouw naar deze inhoudelijke aftrap in het kader van de Europese verkiezingen op 10 juni. Uiteraard gaat de discussie over onderwerpen die in de invloedssfeer van Nederlands grootste vakcentrale liggen: het vrije verkeer van werknemers, het sociale gehalte van Europa, de werkgelegenheid, maar ook het Europese Arbobeleid en de loonkloof tussen mannen en vrouwen.

Tijdstip: donderdagavond 6 mei van 19.00 tot 21.00 uur Plaats: ontmoetingscentrum In De Driehoek ( http://utrecht.okkn.nl ) , Willemsplantsoen 1c Utrecht Deelnemers: Max van den Berg (PvdA), Jules Maaten (VVD), Kathalijne Buitenweg (Groen Links), Sopie in 't Veld (D66), Erik Meijer (SP), Camiel Eurlings (CDA) en Jens van der Vorm (LPF).

Discussieleider: Eppo Jansen, journalist en ex-hoofd Voorlichtingsbureau Europees Parlement in Den Haag Publiek: kaderleden van FNV-bonden, leden van politieke partijen, journalisten.

Voorafgaand houdt FNV-vice-voorzitter een korte inleiding over de Europese activiteiten van de vakcentrale. Na afloop is er een borrel.

Meer informatie:
FNV Voorlichting/
Paulus Plas: 020 58 16 553