Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 3 mei 2004

(


Rijnsburg Aanhouding verdachten inbraken

Een 27-jarige man uit Leiden is op zondag 2 mei rond 18.00 uur aangehouden op verdenking van insluiping in een woning aan de Spinozalaan. Hij zou een tas hebben meegenomen uit de woning. Op basis van een signalement kon hij worden aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in.
Een 30-jarige man zonder woon- of verblijfplaats is vrijdag 30 april rond 01.00 uur aangehouden op verdenking van het stelen van een fiets uit de schuur van een woning aan de Oegstgeesterweg. Hij wordt er tevens van verdacht een poging te hebben gedaan om in te breken bij drie woningen aan de Oegstgeesterweg. De fiets is inmiddels weer terug bij de eigenaar.


Oegstgeest Alcoholcontrole

Bij een alcoholcontrole aan de Geversstraat, Rijnzichtweg en Rhijngeesterstraatweg op donderdagavond 29 april heeft de politie negen bestuurders aangehouden. Bij deze bestuurders wees de ademanalyse meer dan 220 ug/l uit; de limiet in het verkeer. Het hoogste ademalcoholgehalte werd bij een 21-jarige bromfietser uit Oegstgeest geconstateerd; 575 ug/l. Bovendien reed de man zonder helm. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal.


Noordwijk Onder invloed tegen hek

De politie heeft zaterdag 1 mei een 17-jarige bromfietser uit Rijnsburg aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie trof hem rond 23.15 uur aan op de Herenweg ter hoogte van de rotonde bij de afslag van de N206. Hier is hij tegen een hek aangereden. Hij raakte niet gewond. Wel bleek hij gedronken te hebben. De ademanalyse wees 760 ug/l uit; de limiet is 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur.


Katwijk Aanhouding voor belediging

De politie heeft vrijdag 30 april rond 18.00 uur een 40-jarige Katwijker aangehouden wegens belediging van een politieambtenaar in functie. Een motoragent sprak hem aan nadat de Katwijker geen voorrang had verleend aan een auto op de kruising Noordduinseweg/Hoorneslaan. De Katwijker was van mening dat de automobilist hem had afgesneden en beledigde hierop meerdere malen de motoragent. Hierop is hij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hier bleek hij tevens gedronken te hebben. De ademanalyse wees 905 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed en belediging.

Hillegom Auto's uitgebrand
Op zaterdag 1 mei omstreeks 01.45 uur zijn drie auto's op de Populierenlaan uitgebrand. De eigenaar van een vierde voertuig wist deze nog weg te rijden, maar kon niet voorkomen dat de linkerachterzijde schade opliep. Tijdens het blussen van de brand liep een vijfde auto lakschade op door vonken. Omstreeks 03.20 uur werd opnieuw een melding gedaan van een autobrand, maar dan op de Vosselaan. Deze auto is aan de voorzijde geheel uitgebrand. De auto's zijn voor onderzoek afgesleept. De politie vermoedt brandstichting.


Noordwijk - Frontale aanrijding tussen scooterrijder en fietser

In een flauwe bocht van de Heilige Geestweg ontstond op vrijdag 30 april rond 22.10 uur een frontale aanrijding tussen een 23-jarige scooterrijder uit Noordwijk en een 22-jarige fietser uit Sassenheim. De aanrijding ontstond nadat de scooterrijder bij het inhalen van voor hem rijdende fietsers op de andere weghelft terechtkwam. Uit tegengestelde richting naderde op dat moment drie fietsers waaronder de man uit Sassenheim. Bij de aanrijding die ontstond raakten beide mannen gewond. De Noordwijker werd overgebracht naar het LUMC. Daar constateerde men een klein scheurtje in de schedel en een gekneusde arm. De man uit Sassenheim kon behandeld worden in de dokterspost. Hij liep letsel op aan het dijbeen en een gat in hoofd.


Voorhout - Scooterrijders veroorzaken ongeval en rijden door

De politie is op zoek naar twee scooterrijders die op vrijdag 30 april rond 21.45 uur op het fietspad langs de Leidsevaart een ongeval veroorzaakten waarbij een 16-jarig fietsend meisje uit Sassenheim gewond raakte. Zij liep, naar later in het ziekenhuis bleek, een hersenschudding en schaafwonden op. De veroorzakers van het ongeval reden door. De twee passeerde het meisje, dat met nog een jongen en een meisje over het fietspad reed, met hoge snelheid. Eén van de scooters raakte het stuur van een meisje. Ze raakte daarop uit balans en kwam in contact met het naast haar fietsende meisje. Beiden kwamen vervolgens ten val.


Katwijk - Politie houdt verdachte van mishandeling aan

De politie hield zondag 2 mei rond 23.15 uur in een verenigingsgebouw aan de Callaoweg een 35-jarige man uit Katwijk aan. In het gebouw was tijdens een barbecue feestje ruzie ontstaan tussen een aantal personen. Daarbij haalde de verdachte om nog onbekende reden uit naar drie bezoekers. Door de klappen liepen in ieder geval twee bezoekers uit Katwijk van 54 en 49-jaar letsel op aan het gezicht. De verdachte is ingesloten. De politie doet onderzoek in deze zaak.

Leiden Auto's in de brand
In de nacht van zaterdag 1 mei op zondag 2 mei hebben op diverse plaatsen in de Merenwijk auto's brandschade opgelopen. Op de Olivabank liep zondagnacht een auto rook- en brandschade op aan het plaatwerk. De politie vermoedt brandstichting. Op de Patellabank is omstreeks 00.50 uur een auto uitgebrand. Twee andere voertuigen liepen schade op door deze brand. De brandweer moest ter plaatse komen om deze brand te blussen. Technisch onderzoek kon niet meer uitwijzen wat de oorzaak is van deze brand.


Voorschoten Onder invloed tegen geparkeerde auto

De politie heeft zondag 2 mei het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige Voorschotenaar. Deze reed rond 22.00 uur onder invloed tegen een geparkeerde auto aan. De ademanalyse wees 415 ug/l uit. Het rijbewijs wordt ingevorderd wanneer het ademalcoholgehalte meer dan 570 ug/l is of wanneer er ook andere zaken meespelen zoals in dit geval een aanrijding.

Leiden Mishandeling
In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 mei is in Leiden een 24-jarige inwoner van Leiderdorp slachtoffer geworden van mishandeling. Het slachtoffer werd zonder enige aanleiding door onbekenden samen met zijn vriendin in de Nieuwe Rijn bij de Hoogstraat geduwd. Toen hij uit het water was geklommen, werd hij om onbekende reden belaagd. Hij liep daarbij verwondingen op in zijn gezicht die in het ziekenhuis moesten worden verzorgd. De politie stelt een onderzoek in.

Alphen aan den Rijn Verdachte aangehouden van gewapende overval
Een 19-jarige inwoner van Alphen aan den Rijn is zondagochtend 2 mei omstreeks 3.45 slachtoffer geworden van een gewapende overval. Het slachtoffer werd op het Dijkslootpad onder dreiging van een pistool beroofd. Hij moest onder meer zijn schoenen, geld en een GSM afstaan. Op basis van een signalement kon even later op het Valeriusplein een 20-jarige verdachte worden aangehouden. Bij de verdachte werden goederen gevonden die afkomstig waren van de beroving. De verdachte wordt gehoord. De politie zoekt nog naar de tweede verdachte.


Alphen aan den Rijn Eenzijdig ongeval met letsel
Op zondagmorgen 2 mei omstreeks 5.15 heeft er op de Steekterweg een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een 19-jarige bestuurder uit Reeuwijk kwam uit de richting Zwammerdam en was op weg naar Alphen aan den Rijn. Vermoedelijk is hij achter het stuur in slaap gevallen en heeft een stoeprand geraakt. De bestuurder verloor hierbij de macht over het stuur en raakte vervolgens onder meer een geparkeerde auto en een lichtmast. Door de klap is de auto gaan kantelen en is op zijn dak terecht gekomen. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De verkeersdienst stelt een onderzoek in.


Rijpwetering Woningbraken

Bewoners van een woning aan de Pastoor van de Plaatstraat zagen vrijdag 30 april rond 23.00 uur twee mensen vanuit hun tuin wegrennen. Het raam van hun woning vertoonde braaksporen maar de inbrekers waren niet binnen geweest. Ondanks een zoektocht in de omgeving, zijn de inbrekers niet gevonden.
Bewoners van een woning aan de H.P. van der Poelstraat hebben aangifte gedaan van een inbraak, die gepleegd moet zijn tussen de avond van 30 april en zondagochtend 2 mei. De daders kwamen via het raam binnen. Er worden geen goederen vermist.


Alphen aan den Rijn - Politie onderzoekt vermoedelijke brandstichting auto

Op vrijdag 30 april rond 20.10 uur ontstond brand in een Fiat Panda die geparkeerd stond aan de Gaslaan. De brandweer doofde het vuur. De auto werd zwaar beschadigd. De technische recherche van politie Hollands Midden stelde een onderzoek in. Uit dit onderzoek bleek dat de auto vermoedelijk in brand was gestoken. De politie stelt een nader onderzoek in.


Nieuwerbrug - Onder invloed met auto tegen boom

Op de Weijland reed op vrijdag 30 april rond 01.40 uur een 43-jarige man uit Kockengen met zijn auto tegen een boom. Voor onderzoek werd hij overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De politie liet een bloedproef van de man afnemen in verband met verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.


Zevenhuizen - Paard komt om het leven bij ongeval paard en wagen

Op de Onderweg raakte op vrijdag 30 april rond 14.45 uur een paard en wagen, gemend door een 25-jarige vrouw uit Waddinxveen, in een sloot. De merrie brak bij de val haar nek en was op slag dood. Het ongeval ontstond nadat een hengst van een paard en wagen, gemend door een 54-jarige man uit Gouda en die achter de vrouw reed, door in een weiland meehollende paarden niet meer in toom te houden was. Hij rende langs de voor hem rijdende paard en wagen. De wielen van de wagens raakten in elkaar verstrikt en waardoor de combinatie voor de vrouw van de weg raakte en uiteindelijk in de sloot belandde. De vrouw bleef ongedeerd.


Moordrecht - Onder invloed met bromfiets dijk af

Een 19-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel miste op vrijdag 30 april rond 20.20 uur een bocht in de Schielandse Hoge Zeedijk. Met brommer en al reed hij rechtdoor de dijk af en bleef onder aan de dijk gewond liggen. Met onbekende verwondingen werd de man overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Daar liet de politie van hem een bloedproef afnemen omdat de man zelf verklaarde enkele biertjes te hebben gedronken. De politie maakt proces-verbaal op.

Boskoop Verkeersongeval
Op zaterdag 1 mei omstreeks 21.15 uur vond er op de Reijerskoop een verkeersongeval plaats. Een 60-jarige fietster uit Boskoop reed op de Hefbrug komende uit de richting van de Zijde. De fietster wilde oversteken naar links om de Galerij op te fietsen. Een 20-jarige automobiliste uit Emmeloord reed in tegenovergestelde richting. Volgens de automobiliste had zij de radio zachter gedraaid nadat zij haar telefoon hoorde overgaan. De vrouw lette hierdoor niet op de weg waardoor ze net over het midden van de weg reed. Een aanrijding met de fietster was het gevolg. De fietster kwam op de motorkap terecht en met haar hoofd tegen de voorruit en vervolgens op het wegdek. De Boskoopse werd met een pijn in de heup en aan het hoofd naar het Groene Hartziekenhuis overgebracht.

Gouda Aanhouding na mishandeling
De politie heeft op donderdagavond, 29 april, een 38-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 49-jarige fietster uit zijn woonplaats. De vrouw werd op de Juliana van Stolbergstraat geslagen en geschopt door de man, een bekende van haar, nadat ze bij het passeren van hem was beledigd. Ook had de man geprobeerd de vrouw omver te rijden. De verdachte is na een inverzekeringstelling op zaterdag heengezonden. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Gouda Beroofd van laptop
Een 26-jarige Goudse is op donderdag 29 april beroofd van onder andere haar laptop, mobiel en portemonnee . De vrouw fietste omstreeks 18.15 uur over de Koningin Wilhelminaweg toen zij tussen de Van Lennepkade en de Aernout Drostkade werd beroofd door twee personen op een scooter. De twee kwamen naast haar rijden waarna de bijrijder aan de tas begon te trekken. De vrouw bleef de tas vasthouden, maar moest uiteindelijk de goederen loslaten om niet ten val te komen. De scooter reed vervolgens weg in de richting van de Rotterdamseweg. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900 - 8844.

Gouda Doorrijden na ongeval
De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval of naar de bestuurder van een scooter die bij een ongeval op zondagmiddag 2 mei betrokken was. Een motorfiets, bestuurd door een 63-jarige inwoner van Gouda, reed op de Sportlaan en werd afgesneden door een scooter. De motorfiets kwam hierbij ten val en raakte daarbij drie geparkeerde auto's. De bestuurder van de motorfiets en een 14-jarige bijrijder uit Gouda zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de scooter is doorgereden na het ongeval. De verkeersdienst stelt een onderzoek in.

Lekkerkerk Doorrijden na ongeval
De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval of naar de bestuurder van een auto die bij het ongeval op zaterdag 1 mei betrokken was. Een 13-jarige fietser uit Lekkerkerk reed omstreeks 17.15 uur over de Schuwacht in de richting van Lekkerkerk toen hij ter hoogte van de wegversmalling werd afgesneden door een rode auto die in dezelfde richting reed. De fietser kwam hierdoor ten val tegen een paal en brak een sleutelbeen. De bestuurder van de auto is zonder te stoppen doorgereden en heeft mogelijk niet gezien dat de fietser ten val kwam. De politie is op zoek naar getuigen of de bestuurder van de auto. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900 - 8844.

Bergambacht Schennispleger, politie zoekt getuige
De politie heeft op zaterdag 1 mei een 18-jarige man uit Bergambacht aangehouden op verdenking van het plegen van schennis. De politie kreeg de melding dat de man omstreeks 08.00 uur was gezien aan de slootkant van de Meidoornstraat waar hij zichzelf bevredigde. Nadat de man door een bewoner was aangesproken werd hij korte tijd later gezien nabij de jeugdsoos. Ook hier pleegde hij dezelfde handeling. Bij het zien van een fietster liep de jongen opnieuw richting de slootkant in de richting van de fietster waar hij verder ging met zijn handelingen. De ingeseinde politie wist de verdachte op de Meidoornstraat op basis van het opgegeven signalement aan te houden. De politie is nog op zoek naar de fietster die tussen 08.30 en 09.00 uur vanuit de richting van Schoonhoven op het fietspad langs de Provincialeweg reed. Zij kan contact opnemen via telefoonnummer 0900 - 8844.


Bodegraven Onder invloed

De politie heeft zondag 2 mei rond 19.15 uur een 46-jarige man uit Benthuizen aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed de politie op een bromfiets op de Warmoeskade slingerend en midden op de weg tegemoet. De ademanalyse wees 815 ug/l uit. Bovendien bleek de brommer onverzekerd en had de Benthuizenaar geen bromfietscertificaat.


Nieuwerkerk a/d IJssel Onder invloed

De politie heeft in de nacht van vrijdag 30 april op zaterdag 1 mei een 21-jarige man uit Nieuwerkerk aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed even na middernacht tegen de benen van een 44-jarige man uit Nieuwerkerk aan op een zebrapad op de J.A. Beijerinkstraat. Hierop schopte deze tegen de auto waarop de automobilist uitstapte en hem een klap gaf. Er ontstond een kleine duw- en trekpartij waarbij niemand gewond raakte. Toen de politie ter plaatse kwam, stelde deze vast dat de automobilist gedronken had. De ademanalyse wees 595 ug/l uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd (dit gebeurt vanaf 570 ug/l) en hij kreeg een proces-verbaal.

---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --