Gemeente Veenendaal


PERSBERICHT 40: KONINKLIJKE ONDERSCHEIDINGEN (03-05-2004)

Koninklijke onderscheiding voor zeven Veenendalers

Bij de Algemene Gelegenheid 2004 krijgen zeven inwoners van Veenendaal een koninklijke onderscheiding. Waarnemend burgemeester Peter Rombouts zal hen donderdag 29 april vanaf 10:30 uur de bijbehorende versierselen opspelden. Dit gebeurt in de raadzaal van het gemeentehuis.

De heren J. Kiefte, B. van Maurik en J. van Dijk worden vanwege hun jarenlange activiteiten voor de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie (ANGO) en het Veenendaals Platform voor Gehandicapten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer D. Vogelezang en de heer C. Moll worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Beiden hebben vanaf 1970 allerlei bestuurlijke activiteiten ontplooid op de terreinen zorg en kerkelijk leven.

Mevrouw E. van Ojik-Onderstal heeft zich vanaf 1977 ingezet voor de plaatselijke afdeling van het Nederlandse Rode Kruis. Daarvoor wordt zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Kok is al veertig jaar vaste organist van de Christelijk Gereformeerde Pniëlkerk in Veenendaal. Daarvoor wordt hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.