Fortis Bank

Opening Fortis Lease Italia

Fortis Lease versterkt positie op Europese leasemarkt

Fortis Lease Groep kondigde in juni 2003 aan dat het voor 2008 in elk land waarin Fortis Bank een Business Centre heeft een eigen kantoor wil hebben. Met de opening van Fortis Lease Italia in Milaan, maakt Fortis Lease Groep deze wens waar.

Algemeen directeur van Fortis Lease Italia is Valentino Polli. Het aanbod van het Italiaanse kantoor bestrijkt het gehele scala van leaseproducten: machines en bedrijfsuitrusting, gebouwen, personenauto's en vrachtwagens. Valentino Polli: "Wij streven ernaar om een niche te creëren voor middelgrote bedrijven, waarbij wij willen voldoen aan de leasingbehoeften van bestaande klanten en inspelen op de mogelijkheden voor cross-selling bij Fortis Bank."

De commerciële frontoffice zal worden ondersteund door de backoffice van TKLeasing, een dochteronderneming van Agrileasing. Banca Agrileasing is het leasingbedrijf van Banche di Credito Cooperativo (BCC oftewel de coöperatieve kredietbanken). Agrileasing telt 270 medewerkers, verspreid over 14 vestigingen, en is al ruim tien jaar lang een van de tien grootste leasingbedrijven in Italië.

De Italiaanse markt is snel gegroeid en staat nu op de tweede plaats in Europa, achter Duitsland. In 2002 heeft deze markt nieuwe contracten ter waarde van EUR 37,6 miljard gesloten, grotendeels in vastgoedleasing.

Fortis Lease streeft ernaar om wat betreft het netto operationeel resultaat bij de top-5 van grensoverschrijdende leasingbedrijven te horen. Fortis Lease Groep als geheel is het op vijf na grootse pan-Europese leasingbedrijf.

Fortis Lease
Fortis Lease (FL) is gespecialiseerd in financiële leasing van investeringsgoederen zoals personenauto's, auto's van de zaak, machines en bedrijfsuitrusting, heftrucks, vrachtwagens, computers en gebouwen. Het is een vooraanstaand leasingbedrijf in Europa, met vestigingen in elf landen: België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Portugal, Hongkong en Polen. Via haar leasingactiviteiten, heeft de Fortis Lease Groep een vermogen van zo'n EUR 5 miljard.

Fortis
Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het terrein van verzekeren, bankieren en beleggen. Met een marktkapitalisatie van EUR 22,5 miljard (31/03/04) en circa 54.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor particulieren, bedrijven en publieke instellingen. Buiten haar thuismarkt richt Fortis zich op geselecteerde marktsegmenten. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR-programma in de Verenigde Staten. Voor meer informatie, zie www.fortis.com

Fortis in Italië
In Italië biedt Fortis Bank een volledig pakket diensten aan middelgrote en grote ondernemingen, waaronder internationaal cash management, handelsfinanciering, export & projectfinanciering, internationale factoring, grensoverschrijdende leasing en buitenlandse valuta & derivaten. Fortis Bank heeft Business Centres in Milaan, Padua, Bologna, Turijn en Brescia. In Italië is Fortis via MeesPierson en Fortis Investments ook actief als private banker & vermogensbeheerder.

PDF Versie

Contactpersoon:
Fortis Lease Italia,
p/a Fortis Bank Italia, Strada 4- Palazzo A8-Milanofiori, I-20090 Assago (Milaan) Valentino Polli (valentino.polli@fortislease.com), tel. +39 02 575 32 347

Perscontacten Fortis:
Brussel: +32 2 565 35 84
Utrecht: +31 30 257 65 49