Fontys


maandag 3 mei 2004

Fontys benoemt Lector 'Supply chain management' De Raad van Bestuur van Fontys Hogescholen heeft per 1 mei 2004 ir. H.Q.(Henk) Betlem benoemd tot lector `Supply chain management'. Dit lectoraat is ondergebracht bij Fontys Hogeschool Bedrijfskunde en Logistiek.

Het lectoraat Supply chain management is gericht op het beheersen van de goederenstroom in de gehele logistieke keten van toeleverancier tot en met de consument. Speciale aandachtsgebieden van het lectoraat zijn de positie van de logistieke dienstverleners, de regiefunctie, de keten als onderdeel van een netwerk en de ICT-ontwikkelingen op dit terrein. De verworven kennis zal geïntegreerd worden in het initiële onderwijs.

Henk Betlem (1945) studeerde HTS Werktuigbouwkunde en Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Daarna volgde hij een tweejarige post academische opleiding tot organisatie-adviseur. In
1968 trad hij in dienst van Philips waar hij onder anderen werkte in de productie, de logistiek en de automatisering. In 1982 werd hij benoemd tot hoofd automatisering van Holland International Travel Group. Sinds 1986 is hij organisatie-adviseur en partner van het adviesbureau Rijnconsult. Hij heeft zich daar vooral bezig gehouden met organisatievraagstukken op gebied van logistiek, supply chain management en ondersteunende informatiesystemen.