Politie Limburg-Zuid

Provincie zegt steun toe bij aanpak discriminatie

Maastricht 03-05-2004 - Donderdagmiddag 29 april 2004 vond in het Gouvernement het symposium Discriminatie, hoe pakken we dat samen aan plaats. Een vijftigtal vertegenwoordigers van gemeenten, Openbaar Ministerie, politie, provincie, welzijninstellingen, Bureau Jeugdzorg, provinciale en gemeentelijke politici (burgemeester van Vaals en wethouders van Maastricht, Heerlen en Kerkrade) en het Bureau Discriminatiezaken Limburg Zuid (in oprichting) namen deel aan dit symposium.

In haar toespraak zei deputé Odile Wolfs dat de provincie het belangrijk vindt dat een structuur en netwerk tussen gemeenten, politie, Openbaar Ministerie, Anti Discriminatie Bureaus, welzijnsinstellingen, etc. tot stand moet worden gebracht en de provincie daar een bijdrage aan zal leveren.
De deelnemers spraken over posities en functies in het kader van een ketenaanpak van discriminatie in Limburg.

De conclusies van dit symposium
dat sociale veiligheid gediend is met projecten in buurten zoals soaps en de begeleiding van sportclubs;
dat beeldvorming en vooroordelen des mensen zijn en dat respectvol met elkaar omgaan de enige manier is om deze te doorbreken; dat politie, openbaar ministerie en het Bureau een praktisch vervolg zullen geven aan de getrokken conclusies met betrekking tot attitude en beleid van hun functionarissen.