Gemeente Renswoude



* Wet Milieubeheer

* Storten grond

* School en sporthal

* Detailhandelsonderzoek

* Welstandsbeleid

* Dijkje 3

* Kapvergunning
Datum: 03/05/2004 Bron: De Heraut

* 05-04: Fieroeze, dochter van F. Hoseyniyan en H. Ghorbanie;
* 09-04: Stella Maria, dochter van A. Eijkelkamp en A.M.K. Eijkelkamp;

* 10-04: Lyda Johannna, dochter van G.H.J. Ebbers en W. Hoogendoorn. geen.
geen.
Wet Milieubeheer
Datum: 03/05/2004
ONTWERPBESLUIT INTREKKING VERGUNNING WET MILIEUBEHEER Vanaf morgen ligt gedurende twee weken in het gemeentehuis, Dorpsstraat 4 te Renswoude, het volgende ontwerpintrekkingsbesluit ter inzage:

* Intrekking van de op 7 september 1976 verleende vergunning ten behoeve van het agrarisch bedrijf van de heer G. van de Fliert, Dijkje 3 te Renswoude op basis van artikel 8.26 van de Wet milieubeheer.
Het ontwerpbesluit kan worden ingezien op werkdagen tijdens kantooruren (van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur) en, op verzoek (tel. 0318-578153), buiten kantooruren. Gemotiveerde bedenkingen tegen het ontwerpbesluit kunnen door een ieder gedurende de termijn van terinzagelegging, derhalve tot 19 mei 2004, schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude. De ingekomen bedenkingen worden bij de andere stukken ter inzage gelegd. Storten grond
Datum: 03/05/2004

STORTEN VAN GROND IN PLANTSOENEN
Regelmatig wordt geconstateerd dat er grond uit tuinen in het gemeenteplantsoen wordt gestort. Dit is niet toegestaan. Het verwijderen van overbodige grond dient op eigen kosten bij een inzamelbedrijf te geschieden. Indien geconstateerd wordt dat er in het gemeenteplantsoen wordt gestort, zullen de kosten van verwijdering op de overtreder worden verhaald.
Datum: 03/05/2004

1. de heer W.E. Hek ten behoeve van de bouw van een garage op het perceel Oude Holleweg 3 te Renswoude;

2. de heer D.J. ten Voorde ten behoeve van de uitbreiding van de woning Dorpsstraat 43 te Renswoude;

3. de heer J.D. van Huigenbos ten behoeve van de bouw van een vleesvarkensstal op het perceel Biesbosserweg 9 te Renswoude.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer Van Essen van de

1. de heer L.J. Nietveld ten behoeve van de bouw van een kap op de garage/berging op het perceel Meidoornlaan 24 te Renswoude;
2. de heer G.A. Bouwmeester ten behoeve van de plaatsing van een dakkapel op de voorzijde van de woning Van Hamallaan 13 te
3. de heer D. van Capelle ten behoeve van de plaatsing van een dakkapel op de voorzijde van de woning Van Hamallaan 11 te Renswoude;

4. de heer W. van Ginkel ten behoeve van de bouw van een garage/machineberging/ stal op het perceel Biesbosserweg 19 te Renswoude.
weken, derhalve tot 15 juni 2004, schriftelijk een gemotiveerd
Datum: 03/05/2004

1. de heer H. Veldhuizen ten behoeve van de gedeeltelijke sloop van een bijgebouw op het perceel Barneveldsestraat 26a te Renswoude;
2. gemeente Renswoude ten behoeve van de voormalige peuterspeelzaal aan de Van Reedeweg 1a te Renswoude.
weken, derhalve tot 15 juni 2004, schriftelijk een gemotiveerd INGEDIENDE AANVRAAG SLOOPVERGUNNING
De volgende aanvraag voor een sloopvergunning is ingediend: De heer W.E. Hek ten behoeve van de sloop van alle bijgebouwen op het perceel Oude Holleweg 3 te Renswoude.
Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer Van Essen van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Renswoude, tel.0318-578160.

School en sporthal
Datum: 03/05/2004
VERBOUWING BASISSCHOOL DE STIFTHORST EN SPORTHAL DE HOKHORST Begin december 2003 is overeenstemming bereikt tussen de gemeente Renswoude en het aannemersbedrijf Van Spanje BV uit Elst om het project sport- school- en woonaccommodatie te Renswoude te gaan realiseren.

Het project bestaat uit vier delen, te weten:
a. Uitbreiding van basisschool De Stifthorst met 3 lokalen en een multifunctionele hal;
b. Uitbreiding van sporthal De Hokhorst met één gymzaal; c. Nieuwbouw van 18 koopappartementen aan de Taets van Amerongenweg; d. Nieuwbouw van 10 huurappartementen aan de Taest van Amerongenweg, tegenover de koopappartementen.

Inmiddels is de uitbreiding van de Stifthorst al flink gevorderd en is al duidelijk waarneembaar hoe het gebouw er qua vorm uit gaat zien. De bouw verloopt dankzij de inspanningen van de aannemer geheel volgens planning ondanks het feit dat bij de start sneeuw en vorst voor enige vertraging hebben gezorgd.
De prognose is, dat de basisschool voor de bouwvakvakantie wordt opgeleverd en het nieuwe schooljaar dan in het (gedeeltelijke) nieuwe gebouw kan worden begonnen.

De naastgelegen koopappartementen zullen worden gebouwd nadat de huidige gymzaal zal zijn gesloopt. Deze kan echter pas worden afgebroken, als de uitbreiding van de sporthal klaar is. Ook met die uitbreiding van de sporthal is inmiddels begonnen. Volgens de planning zal de gehele uitbreiding rond de bouwvakvakantie gereed zijn.

Dit betekent dat de gymzaal op de hoek Oude Holleweg/Taets van Amerongenweg direct daarna gesloopt kan worden en na de bouwvakvakantie zal worden begonnen met de bouw van de kelder van de koopappartementen.
De aanleg van de kelder kan dan nog voor de winter worden gerealiseerd.

Inmiddels is begonnen met de verkoop van de koopappartementen. Detailhandelsonderzoek
Datum: 03/05/2004

DETAILHANDELSONDERZOEK
In de tweede helft van 2003 is er een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de perspectieven van de detailhandel in Renswoude. Velen hebben meegewerkt aan de enquêtes. Wij zeggen u daarvoor hartelijk dank!
Het uitgebrachte rapport geeft in grote lijnen aan dat er in Renswoude markttechnisch gezien plaats is voor een zogeheten dagwinkelcentrum. Dit betekent dat er een concentratie van winkelvoorzieningen in diverse branches zou moeten plaatsvinden.
De Ondernemersvereniging Renswoude (OVR) heeft de conclusies uit het rapport onderschreven en verzoekt het gemeentebestuur om thans een nader onderzoek te doen naar onder meer de financiële haalbaarheid en te zoeken naar een plaats waar een dergelijk dagwinkelcentrum gerealiseerd kan worden.
De raadscommissie Openbare Werken en Financiën heeft inmiddels ingestemd met een dergelijk onderzoek. Dit zal in de komende maanden in nauw overleg met de gemeente worden uitgevoerd. Ook de OVR dringt aan op een voortvarende aanpak.
Zodra er meer informatie bekend is, zal dit weer via de Heraut bekend gemaakt worden.

Welstandsbeleid
Datum: 03/05/2004
NOTA WELSTANDSBELEID
Burgemeester en wethouders van Renswoude maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 12a van de Woningwet en de Inspraakverordening, bekend dat inspraak zal worden verleend op de Nota Welstandsbeleid. De welstandsnota bevat criteria die burgemeester en wethouders hanteren bij hun beoordeling:
of het uiterlijk en de plaatsing van het bouwwerk of standplaats, waarop de aanvraag om bouwvergunning betrekking heeft, in strijd zijn met redelijke eisen van welstand;
of het uiterlijk van het bouwwerk of standplaats, zowel op zichzelf als in verband met de omgeving of de te verwachten ontwikkeling daarvan, in ernstige mate in strijd is met redelijke eisen van welstand.
De nota ligt met ingang van 3 mei 2004 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage ter gemeentesecretarie gedurende de gebruikelijke openingstijden van het gemeentehuis.
Inspraakreacties kunnen gedurende de termijn van terinzageligging, derhalve tot 1 juni 2004, schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude. Reacties kunnen leiden tot aanpassing van de nota. Dijkje 3
Datum: 03/05/2004

VERLEENDE VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED TEN BEHOEVE VAN DIJKJE 3 TE RENSWOUDE
Het college van burgemeester en wethouders van Renswoude maakt bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 13 april 2004 heeft besloten vrijstelling te verlenen van het Bestemmingsplan Buitengebied Renswoude 1995 op grond van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ten behoeve van de realisatie van een vervangende woning op het perceel Dijkje 3 te Renswoude in het kader van de ruimte-voor-ruimteregeling.
Deze vrijstelling is verleend met gebruikmaking van de op 23 maart 2004 door Gedeputeerde Staten van Utrecht afgegeven verklaring van geen bezwaar.
Het vrijstellingsbesluit en de daarbij behorende stukken liggen vanaf morgen gedurende zes weken, derhalve tot 16 juni 2004, ter inzage op de gemeentesecretarie van de gemeente Renswoude en kan worden ingezien op werkdagen tijdens kantooruren (van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur) en, op verzoek (tel. 0318-578153), buiten kantooruren. Belanghebbenden kunnen binnen deze termijn van terinzageligging schriftelijk bezwaar maken tegen het verlenen van de genoemde vrijstelling. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan de Gemeenteraad van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude. Binnen dezelfde termijn kan tevens om een voorlopige voorziening worden verzocht bij de voorzieningenrechter van de arrondissementsrechtbank te Utrecht, Postbus 13023, 3507 LA Utrecht. Kapvergunning
Datum: 03/05/2004

VOORNEMEN VERLENING KAPVERGUNNING
Burgemeester en wethouders van Renswoude zijn in principe voornemens om een kapvergunning te verlenen aan de heer A. van Voorthuizen ten behoeve van het vellen van een eik voor het pand Molenstraat 15 te Renswoude.
Bedenkingen tegen dit voornemen kunnen schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude.