Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 3 mei 2004
ZES VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR STRAATROOF
ROTTERDAM - Zondagmorgen vroeg, omstreeks half zes, heeft de politie op de Schiekade een auto tot stoppen gedwongen en de zes inzittenden aangehouden. Zij worden verdacht van straatroof. Korte tijd daarvoor werd op de Blaak een 24-jarige Rotterdamse beroofd. Zij werd bedreigd met een mes en onder andere bestolen van haar portemonnee en paspoort. De daders reden weg in een auto. De politie werd gealarmeerd waarna via de meldkamer werd verzocht uit te kijken naar de auto.
Op de Schieweg zagen politiemensen en medewerkers van de Koninklijke Marechaussee de wagen rijden. De bestuurder werd tot stoppen gedwongen, waarna de zes inzittenden, in de leeftijd van 16 tot 20 jaar en afkomstig uit Rotterdam werden aangehouden. Zij werden overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. In de auto zijn diverse goederen aangetroffen die vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal. Onderzoek door de recherche van het district Centrum leerde dat de verdachten in aanmerking komen voor meerdere straatroven die nacht.
Ook is de recherche op zoek naar het slachtoffer van een beroving op vermoedelijk de Burg. Van Walsumweg in dezelfde nacht. Het slachtoffer dat onder invloed was, werd beroofd van een digitale camera en mobiele telefoon. Hij wordt verzocht contact op te nemen met het straatroofteam van het district Rotterdam-Centrum via telefoonnummer 0900 - 8844.

ERNSTIG GEWONDE JONGEN AANGETROFFEN
ROTTERDAM - Zondagmorgen omstreeks elf uur troffen omstanders op het talud van de Hertekade (onder de verlengde Willemsbrug) een ernstig gewonde man aan. Het slachtoffer dat al enige tijd daar moet hebben gelegen, had letsel aan zijn hoofd en was onderkoeld. Hij werd gereanimeerd en overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum waar operatief werd ingegrepen. Het slachtoffer is opgenomen in het intensive care.
In de avonduren kon de identiteit van het slachtoffer worden vastgesteld. Het betreft een 17-jarige jongen uit Rotterdam. De recherche van het district Rotterdam-Centrum, die uitgaat van een misdrijf, stelt een nader onderzoek in. Zij vraagt personen die op 2 mei vóór 11.00 uur in de omgeving van de Hertekade iets verdachts hebben gezien of anderszins informatie kunnen verschaffen, contact op te nemen via telefoonnummer 0900 - 8844.

Uitgave zondag 2 mei 2004

* ILLEGALE DEMONSTRATIE BEEINDIGD
ROTTERDAM - De politie van het district Oost heeft zaterdagmiddag een illegale demonstratie beëindigd.
Ongeveer zestig leden van AFA (Anti Fascistische Actie) verstoorden, omstreeks kwart voor drie, een vergadering van een politieke partij 'Nieuw Rechts', die werd gehouden in een zalencentrum aan de Lombardkade. De actievoerders posteerden zich voor het pand en blokkeerden de toegangsdeur. Na overleg met de politie werd besloten de actie om half vier te stoppen. Die afspraak kwam men niet na, waarop de groep werd gevorderd om de Lombardkade te verlaten. Hieraan werd geen gevolg gegeven. Een viertal politiemensen te paard en een aantal te voet verdreven de activisten, waarna ze Rotterdam verlieten.


* OVERVALLEN IN WONING
ROTTERDAM - In de nacht van vrijdag op zaterdag vond er een overval plaats op een woning aan het Stootblok. Omstreeks vier uur in de morgen werd er aangebeld en via de intercom geroepen dat de politie voor de deur stond. Toen de twee, mogelijk drie mannen, binnen waren lieten ze iets zien wat op een legitimatiebewijs (nep) leek. De handen van 52-jarige hoofdbewoner en zijn 28-jarige vriendin werden met tie-rips vastgebonden. De woning werd geheel doorzocht en men eiste een geldbedrag van enige tienduizenden euro's. Uiteindelijk ging men er vandoor met een paar mobiele telefoons. De achtergelaten slachtoffers alarmeerden de politie, een onderzoek wordt ingesteld.

* VERDACHTE MET VUURWAPEN AANGEHOUDEN
zondagmorgen vroeg een 40-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van vuurwapenbezit. Rond drie uur zondagmorgen kreeg de politie een melding dat er in het Zwaanshals een man met een vuurwapen liep. In de Kabeljauwsestraat zag men een man lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. Hij werd staande gehouden en bleek in het bezit te zijn van een houder met drie patronen en 16 losse patronen. Omdat hij even achter een bestelbusje had gezeten keken politiemensen ook onder deze wagen en daar vonden ze een doorgeladen vuurwapen. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten, een nader onderzoek wordt ingesteld.


* VUURWAPEN IN BESLAG GENOMEN, VERDACHTEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie op de Delftsestraat een auto staande gehouden en de vijf inzittenden gearresteerd op grond van de Wet Wapens en Munitie. Een getuige had omstreeks half zes gezien dat er een man uit een discoteek aan de Schiekade kwam rennen met vermoedelijk een vuurwapen in z'n hand.
Politiemensen zagen dat de man in de Schiestraat in een donkerkleurige auto stapte, die wegreed in de richting van de Delftsestraat. De auto werd op de kruising Delftsestraat - Poortstraat klemgereden en met BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten) werden de vijf inzittenden uit de auto gehaald en aangehouden.
Onder een stoel in de auto trof men een doorgeladen vuurwapen aan met acht scherpe patronen in de houder. De verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.