Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


3 mei 2004


ZUTPHEN - Diefstal van scheepspapieren


Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag vanaf een binnenvaartschip, gelegen aan de IJsselkade, de scheepspapieren gestolen.
De 54-jarige schipper uit Schiedam merkte zondagmorgen rond 09.00 uur dat de koffer met belangrijke scheepspapieren uit de stuurhut verdwenen was. De schipper had vergeten de stuurhut op slot te doen. De gewaarschuwde politie lichtte de waterpolitie in die vanaf Arnhem naar Zutphen zou varen en voor een verklaring zou zorgen, zodat de schipper verder kon varen. De politie onderzoekt de diefstal.


BARCHEM - Pony's luisteren naar politie


De politie kreeg zondagmorgen vroeg rond 07.30 uur melding dat aan de rand van de bebouwde kom twee pony's zouden loslopen. De politie ging op onderzoek maar trof geen pony's aan. Speurwerk wees uit dat de pony's op de Ruurloseweg in de richting van Ruurlo liepen. De agenten zagen even verder een openstaand hek en overlegden om de dieren daar in te drijven. Tot hun verbazing luisterden de twee direct en liepen de wei in. De agenten sloten vervolgens het hek en controleerden meteen de afrastering die in orde bleek te zijn.


ZUTHEN - Fitnessapparaat gevonden


Een inwoonster van Zutphen kwam zondagmiddag op het politiebureau een doos brengen met een splinternieuw fitnessapparaat. Haar zoon had die aangetroffen op de Paapstraat. De eigenaar of eigenares kan zich bij de politie melden.


JOPPE - Bestuurders zonder alcohol


Tien bestuurders van motorvoertuigen bleken in de nacht van zondag op maandag tijdens een alcoholcontrole van de politie zonder invloed van alcohol te rijden. De politie controleerde maandag rond 04.15 uur op de Joppelaan op het rijden onder invloed
Van de tien gecontroleerde bestuurders reed niemand met een slok te veel op.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --