Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


3 mei 2004


Jongen ziet voetgangster niet


Een 16-jarige bromfietser uit Vaassen zag zondagmiddag op de Zwolseweg in Wenum Wiesel een voetgangster te laat en reed haar aan. De jongen reed rond 17.15 uur in de richting van Vaassen en zag in een flauwe bocht twee voetgangers te laat. De voetgangers liepen op het fietspad omdat er geen trottoir aanwezig is. De bromfietser claxonneerde nog maar kon een aanrijding met een 70-jarige vrouw uit Limmen niet voorkomen. De vrouw liep pijn in haar rug op en werd voor controle met een ambulance naar het Lukasziekenhuis vervoerd. Zij mocht na behandeling weer naar huis. De ouders van de jongen brachten de echtgenoot van het slachtoffer naar het ziekenhuis.


Automobiliste onder invloed


Een 43-jarige Apeldoornse automobiliste reed zondagavond met de Aardhuisweg in Uddel behoorlijk onder invloed van alcohol. De vrouw reed rond 18.40 uur op de linker weghelft. Dit werd gezien door de inzittenden van een politieauto. De politie achtervolgde de vrouw en hield haar aan. Zij bleek behoorlijk onder invloed te zijn. Zij blies op het politiebureau een promillage van 1,4. De politie nam direct haar rijbewijs in. Onderzoek wees uit dat de vrouw nog enkele boetes met een waarde van bijna 160 euro had open staan, die een familielid later voldeed.


Kluis in bedrijf gekraakt


Onbekenden hebben zondagavond de kluis van een bedrijf aan de Europaweg gekraakt. De daders braken rond 23.30 uur de toegangsdeur open en kraakten vervolgens een kluis, die ze elders in het pand vonden. De dieven namen een onbekend bedrag aan geld mee. De politie onderzoekt de inbraak.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --