Ingezonden persbericht


PETER WIJNEN PUBLIC RELATIONS SKI CONSULTANTS INTERNATIONAL


---

P E R S B E R I C H T

Wassenaar/Voorschoten, mei 2004

UITBREIDING FERIENPARK WALD SCHÖNEBEN

_____________________________________________

In het afgelopen jaar voltooide Chaletsplus in samenwerking met Immo Consulting de bouw van dertien luxe chalets in het Oostenrijkse Wald. Nog voor de oplevering waren alle chalets verkocht. Het is dan ook niet te verwonderen, dat dit jaar werd begonnen met de tweede fase van dit project; de bouw van nog eens acht chalets. De gemeente Wald heeft voor zowel de eerste, als voor tweede fase slechts toestemming voor de bouw verleend op voorwaarde dat de eigenaren de woningen zullen verhuren, dit overeenkomstig de binnen de Europese Unie gemaakte afspraken. Op deze wijze wil men in Oostenrijk voorkomen dat de woningen met de dure infrastructuur voor tachtig procent van het jaar leeg staan.

Luxe chalets

De chalets, die in de luxere klasse vallen, zijn ruim opgezet en van alle comfort voorzien. In de koopsom is inbegrepen: een luxe keuken met inbouwapparatuur, eigen grond, garage of carport, betegelen, vloerafwerking, verwarming (gedeeltelijk via vloerverwarming en de traditionele Oostenrijkse Kachelofen). Een aantal chalets beschikt over een eigen sauna en een overdekte parkeerplaats. Voor de complete inrichting van de woning kan eveneens worden gezorgd (niet in de prijs inbegrepen). Vanuit de woningen heeft men een weids uitzicht over het schitterende dal met de besneeuwde bergen in de verte. Alle woningen liggen op loopafstand van het centrum van Wald.

Koopsommen in euro's

Chalet  m²  koopsom       overdracht-            aansluit-             Weggenossen-
                                             kosten                     kosten        schaft
1   106 verkocht
2   149 385000  30030           10000           1400
3   106 320000  24960             9000          1400
4   110 279000  21762             7500          1400
5,6 134 370000  28860           10000           1400
7   106 verkocht
8   84  285000  22230           7500            1400
De koopsom is exclusief 20% btw; die kan bij de Oostenrijkse fiscus worden teruggevorderd. Financiering is mogelijk via de Raiffeisenbank Wald in Pinzgau.

Samenwerking Immo Consulting en Chaletsplus
Wijnanda Havelaar van Immo Consulting is belast met de verkoop van de chalets en ze worden verhuurd door Ton en Yvonne Jansen van Chaletsplus. Wijnanda Havelaar is gespecialiseerd in buitenlands onroerend goed en tweede, buitenlandse woningen. Door haar ervaring in Zwitserland, België, Duitsland en Frankrijk kent zij de markt als geen ander Ton en Yvonne Jansen startten vijfentwintig jaar geleden met de verhuur van hun eigen chalet in het Oostenrijkse Königsleiten Nu brengen zij met de in 1996 opgerichte firma Chaletsplus ruim 5000 Nederlanders naar dit wintersportdorp.

Wald als vakantiebestemming

Wald in Pinzgau ligt op 900 m hoogte in Oberpinzgau aan de Gerlosspas, op de grens van het Salzburgerland en Tirol. Samen met Königsleiten vormt het een gemeente. In de zomer is Wald een ideale bestemming voor wandelaars en natuurgenieters. In het dal voeren wandelroutes door een fraaie omgeving met bergen, meertjes en bossen. De wandelroutes boven in de bergen zijn met de lift goed te bereiken. Tijdens de wandeling heeft men een schitterend uitzicht over de bergen waarvan veel toppen, zelfs in de zomer, nog met sneeuw bedekt zijn. Onderweg vindt men hutten en restaurantjes met Oostenrijkse specialiteiten. Vlakbij Wald liggen de indrukwekkende watervallen van Krimml en het natuurreservaat van Hohe Tauern. Culinaristen komen in Wald ook goed aan hun trekken. Aan het einde van het dorp ligt het jachtslot Graf Recken. Hier staat niet alleen een uitstekende kok achter het fornuis, maar men serveert ook bijzondere gerechten met producten, die in de omgeving groeien en zelf geschoten wild als ingrediënten. De graaf en de gravin von der Recke zorgen samen met hun team voor een uitstekende begeleiding van de maaltijd. Voor wijnproevers is er een uitgebreide en uitstekende wijnkaart.

Golf

Op 20 minuten afstand ligt de schitterende 18-holes golfbaan van Mittersill . Vanaf de golfbaan heeft men een prachtig uitzicht op het bergpanorama van de Hohe Tauern. Het fraaie clubhuis met het uitstekende restaurant biedt volop gelegenheid om na afloop uit te rusten.

Wald in de winter

Wald is een ideale bestemming voor langlaufers en wandelaars. Ze kunnen hier genieten van fraaie tochten langs de rand van het beekje de Salzsach. De plaatselijke loipe van tien kilometer sluit aan op de tweehonderd kilometer lange Pinzgau-loipe. In Wald luidt het devies: weg van de drukte en genieten van de natuur met uitzicht op de omringende bergen en een drankje of hapje in een gemoedelijke hut.

Alpineskiërs kunnen met de (gratis) skibus korte tijd naar Königsleiten waar een uitgebreid skigebied, dat verbonden is met Gerlos en Zell am Ziller, ter beschikking staat. Ook kan men in tien minuten met de skibus naar Neukirchen am Grossvenediger rijden. De liftpassen van het Zillertal zijn hier ook te gebruiken.