Politie Zeeland


PERSBERICHT

W 4521-2004 Aanhouding na onduidelijkheid te water raken personen
Op maandag 3 mei omstreeks 3:15 uur raakten op de Blauwedijk te Middelburg twee personen te water. Bij de reddingsactie raakte ook een politieman te water. Eén drenkeling is in zorgwekkende toestand opgenomen in het ziekenhuis. De andere man, een 24 jarige man uit Middelburg, is na het verlaten van het ziekenhuis aangehouden.

Een omstander ontdekte rond 3:15 uur dat twee mannen bij de brug ter hoogte van de rechtbank aan de Blauwedijk te Middelburg in het water lagen. De ene persoon lag toen al levenloos in het water. Politiemannen die snel ter plaatse waren lukten het de ene drenkeling snel op het droge te krijgen. Bij de poging om de tweede uit het water te halen, raakte één van de politiemensen te water. Met behulp van de brandweer kon later de tweede drenkeling uit het water halen. Deze man, een 47 jarige man uit Terneuzen, is gelijk gereanimeerd. Hij is in zorgwekkende toestand vervoerd naar het ziekenhuis.
De andere drenkeling, een 24 jarige man uit Middelburg, werd eveneens overgebracht naar het ziekenhuis. Na het verlaten van het ziekenhuis werd hij aangehouden, omdat de politie op dat moment een misdrijf niet kon uitsluiten.