Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Syntus informeert aan huis en geeft gratis reizen weg

Informatieteams volleybaldames Orion langs alle huizen in 's-Heerenberg, Zeddam en Braamt

Doetinchem - 03 mei 2004 - Vervoerbedrijf Syntus brengt deze weken buslijn 24 onder de noemer "De bus. Dat kan óók!" op een bijzondere manier onder de aandacht. Informatieteams van Syntus, ondermeer bestaande uit speelsters van het eerste damesteam van volleybalvereniging Orion uit Doetinchem, bezoeken alle huishoudens in de plaatsen 's-Heerenberg, Zeddam en Braamt om de inwoners van deze plaatsen persoonlijk te informeren over de mogelijkheden van lijn 24 en het overige openbaar vervoer van Syntus. Alle huishoudens krijgen een informatiefolder, een gratis Syntus-dagkaart met gratis koffiebon en een handzaam kaartje ter grootte van een creditkaart met alle vertrektijden, overstapmogelijkheden en tarieven van lijn 24 uitgereikt. Lijn 24 van 's-Heerenberg naar Doetinchem behoort tot het snelnet van Syntus en speelt een belangrijke rol bij de winkel-, werk- en schoolreizen naar Doetinchem en bij het sociaal-recreatieve vervoer richting Montferland.

De eerste reacties
De eerste reacties naar aanleiding van de actie zijn zeer positief. Veel inwoners reageren verrast op het bezoek van de dames en heren. Ook de heer G. Bruil uit 's-Heerenberg kreeg bezoek van een team. Hij reageerde opgetogen: "Een leuk initiatief dat navolging verdient. Ik ga de dagkaart zeker een keer proberen om naar Doetinchem en mogelijk zelfs vanaf Doetinchem nog verder te reizen met Syntus!" Met veel plezier vertelt Orion-speelster Marloeke Jans over de ervaringen tijdens de avonden die zij al rond is geweest:"We krijgen erg veel enthousiaste reacties, mensen vinden 't erg leuk om iets te krijgen. Helemaal omdat 't gratis is natuurlijk!". Er wordt ook veel gebruik gemaakt van de mogelijkheid om vragen over het openbaar vervoer aan de informatiemedewerkers te stellen: "Mensen willen vooral weten waar de bus precies rijdt, hoeveel 't kost en waar ze een kaartje kunnen krijgen. En als ze dan horen hoeveel 't kost, valt 't de meeste mensen vaak erg mee...", aldus Jans.

4.500 huishoudens bezocht
De Syntus-informatiecampagne "De bus. Dat kan óók!" is vooral gericht op mensen die zelden of nooit gebruik maken van het openbaar vervoer. Met de informatiemiddelen en de gratis dagkaart en koffiebon worden mensen gestimuleerd om gebruik te gaan maken van het openbaar vervoer. In totaal worden zo'n 4.500 huishoudens in 's-Heerenberg, Zeddam en Braamt bezocht. De actie is niet onopgemerkt gebleven in de betreffende plaatsen. De informatiecampagne wordt ondersteund door grote spandoeken, posters in de abri's langs de route, mededelingen in de plaatselijke kranten en een gedurende drie weken uitgezonden radiobericht op de regionale radiozender.

Syntus B.V.
Openbaar vervoerbedrijf Syntus B.V. is opgericht op 28 mei 1999 en exploiteert zowel treinen als bussen in een geïntegreerd multimodaal vervoerconcept. Syntus exploiteert de spoorlijnen Arnhem-Winterswijk, Zutphen-Winterswijk en Zutphen-Hengelo-Oldenzaal met de op deze spoorlijnen aansluitende buslijnen. Treinen en bussen rijden niet parallel aan elkaar, maar sluiten op elkaar aan. Eén vervoerbewijs is geldig in zowel trein als bus. Een groot gedeelte van het personeel is multimodaal inzetbaar en functioneert gecombineerd als treinmachinist, buschauffeur en service- & controlemedewerker. Syntus heeft op dit moment in de Achterhoek en Twente zo'n 400 personeelsleden in dienst.

*********************

Tekst bij de twee foto's:

"De heer G. Bruil krijgt een informatiepakket met gratis dagkaart en koffiebon aangereikt door Hans Milder. Op de achtergrond Marloeke Jans van het informatieteam."

*********************

Noot voor de redactie (