Politie Zuid-Holland-Zuid

03/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

03-05-2004 - Persberichten District I

BEDREIGING
DORDRECHT- Een 22-jarige man uit Dordrecht is aangehouden wegens bedreiging. De man bevond zich op zondag 2 mei in de woning van een vriendin van hem. Deze 18-jarige vriendin woont aan de Frank van der Goesstraat. De vrouw verzocht om assistentie van de politie omdat de man haar huis niet wilde verlaten. Toen de politie aankwam, wilde het tweetal in eerste instantie de deur niet opendoen. Zij zeiden de politie niet meer nodig te hebben. De man beledigde de politie hierna. Vervolgens begon hij de politie-agenten te bedreigen. Hierop werd de man aangehouden. De man is ingesloten.

AANGEHOUDEN NA ONGEVAL
DORDRECHT-Een 57-jarige man uit Dordrecht is aangehouden omdat hij een aanrijding heeft veroorzaakt en daarna is weggereden. De man reed op zondagavond 2 mei voor de rotonde van de Eemsteynstraat ter hoogte van de Dubbeldamseweg tegen een geparkeerde auto op. Deze auto raakte beschadigd. De man reed slingerend door. Een getuige zag dit en informeerde de politie. De politie hield de man later op de avond aan in zijn woning. De man bleek te veel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

RIJBEWIJS KWIJT
DORDRECHT-Een 43-jarige man uit Dordrecht is aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed op zondagavond 2 mei over de Spuiboulevard. Hij bleek te veel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Het was niet de eerste keer dat de man voor dit vergrijp was aangehouden. De man moet zijn rijbewijs daarom voorlopig inleveren.

CONTAINERBRANDJES
DORDRECHT-In de nacht van zondag op maandag 3 mei is een vijftal containers in brand gestoken. Dit gebeurde op de Dubbeldamseweg Zuid, de Bankastraat, de Cronjestraat en tweemaal op de Reeweg Oost. De brandweer bluste de branden. De politie zocht de omgeving af naar een mogelijke dader. Er werd niemand aangetroffen.

JONGEN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 14-jarige jongen is aangehouden omdat hij had gestolen. Op zondagmiddag 2 mei klom de jongen over het hek van een bedrijf aan de Baanhoekweg. Hij stal vervolgens computeronderdelen uit een bak op het terrein. Toen de jongen op het terrein werd aangehouden, bleek hij de computeronderdelen al te hebben verstopt in de bosjes. De jongen moest mee naar het politiebureau.

VECHTPARTIJ
DORDRECHT- Op de Dubbeldamse weg Zuid is een vechtpartij geweest. Op zondagavond 2 mei kreeg een aantal personen ruzie met elkaar. Er ontstond een kleine vechtpartij. Twee jongens trapten de deur van een woning van een 49-jarige man in. Hij woont tevens op de Dubbeldamse weg Zuid. De jongens vertrokken. De politie hield deze 16-jarige jongen en 17-jarige jongen uit Dordrecht aan in hun woning.