Politie Amsterdam-Amstelland

Valse aangifte: onderzoek betalen
3-5-2004. De politierechter heeft een 61-jarige man veroordeeld wegens oplichting en het doen van valse aangifte. Hij kreeg een taakstraf van 100 uur opgelegd plus 1 maand voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Verder wees de rechter een vordering van de politie toe, waardoor de veroordeelde de kosten van het politieonderzoek moet betalen.

De verdachte had eind vorig jaar aangifte gedaan van een straatroof in het centrum van Amsterdam. Hierbij zou zijn mobiele telefoon zijn gestolen. Onderzoek wees uit dat de man de telefoon nog steeds in zijn bezit had en dat hij valse aangifte had gedaan. Tevens had hij een telefoonwinkel opgelicht door een nieuwe telefoon te claimen.
---

Vrouw ernstig gewond na aanrijding

3-5-2004. Zaterdagmorgen raakte een 39-jarige bestuurster ernstig gewond bij een aanrijding met een bus op de Haarlemmerweg. Om nog onduidelijke redenen remde de vrouw sterk af waardoor de bus achterop de wagen reed. De auto kwam hierdoor beklemd te zitten tussen de middengeleider en de bus. Het slachtoffer werd door de brandweer bevrijd uit haar benarde positie. De technische- en ongevallendienst van de verkeerspolitie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.
Onbekende man zwaargewond
3-5-2004. In de nacht van vrijdag op zaterdag raakte een nog onbekende man ernstig gewond nadat hij op de Beneluxbaan was aangereden door een sneltram. De man zat tussen de haltes Kronenburg en Middenhoven tegen de rails aan. De trambestuurder maakte een noodstop maar kon niet meer voorkomen dat het slachtoffer door de tram werd geschept. De technische- en ongevallendienst van de verkeerspolitie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld.
blanke man
tussen de 65 en 75 jaar oud
ongeveer 1.75 meter lang
kort grijs haar
brildragend
De man droeg een:
nette donkere pantalon
wit shirt
donkergroen colbert
een sjaal met de kleuren zwart, wit, grijs en rood Herkent u de man aan de hand van het signalement of bent u getuige geweest van het ongeval, bel dan: (020) 559 2921, of (0900) 8844.