Ingezonden persbericht


Persbericht

VIA NET.WORKS SPECIALIST IN DE GEZONDHEIDSZORG Bedrijf voorziet snelle groei voor DSL VPN oplossingen voor zorgaanbieders

Eindhoven, 29 april - VIA NET.WORKS, een toonaangevende provider van Business Communication Solutions, gaat instellingen in de gezondheidszorg ondersteunen met haar producten en diensten. Het bedrijf heeft knelpunten op automatiseringsvlak in de gezondheidszorg in kaart gebracht. Dit heeft o.a. geresulteerd in een DSL VPN oplossing voor de gezondheidszorg. Dit is een flexibele netwerkoplossing van VIA NET.WORKS waardoor zorgaanbieders snel, veilig en op een voordelige manier informatie kunnen delen tussen verschillende vestigingen.

DSL VPN van VIA NET.WORKS vergt een relatief lage investering, waardoor zorginstellingen (ondanks forse bezuinigingen) toch in staat zijn om aan te sluiten bij nieuwe technologische ontwikkelingen. Naast moderne informatieverschaffing, zal namelijk steeds vaker worden ingezet op interactiviteit met patiënten. Zo zullen in de toekomst elektronische patiënten dossiers (EPD's) beschikbaar komen en zijn er nu al ICT-toepassingen die kosten besparen en de kwaliteit van de zorg verbeteren: elektronische communicatie tussen artsen en patiënten, elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen, elektronisch delen van patiëntgegevens en disease management met behulp van computerprogramma's. Een Virtual Private Network (VPN) verzorgt de onderliggende infrastructuur voor deze toepassingen.

DSL VPN = maatwerk
DSL VPN, een beheerd Virtual Private Network verbindt door middel van een beveiligd netwerk op betaalbare wijze meerdere vestigingen met elkaar. DSL VPN leidt de informatieverkeersstromen in goede banen en zorgt ervoor dat informatie compleet en snel wordt afgeleverd. Zo zijn bijvoorbeeld patiëntgegevens real-time beschikbaar voor de partijen voor wie deze toegankelijk mogen zijn. Afhankelijk van de tijdsgevoeligheid en het belang van de applicaties kan VIA NET.WORKS een service op haar VPN netwerk geven die is afgestemd op de specifieke eisen van de zorgaanbieder. Hierin geeft zij garanties voor de snelheid, beschikbaarheid, maximale vertraging en eventuele hersteltijden. Ook beheert VIA NET.WORKS het VPN voor de zorgaanbieders, zodat zij zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten.

Centrale Internet aansluiting mogelijk

DSL VPN bespaart kosten. DSL lijnen zijn al aanzienlijk voordeliger dan huurlijnverbindingen en bovendien kunnen zorginstellingen aanzienlijk besparen omdat applicaties op een centrale locatie kunnen worden aangeboden. Hoewel het VPN een besloten netwerk is, kan een instelling wel degelijk op het Internet worden aangesloten. Centraal vanuit het VPN kunnen de instellingen en de aangesloten locaties een beveiligde internettoegang krijgen. Aangezien VIA NET.WORKS al beschikt over de benodigde infrastructuur, hoeft door de zorgaanbieder niet te worden geinvesteerd in een internetverbinding per locatie.

Over VIA NET.WORKS

VIA NET.WORKS, Inc. (Nasdaq, Euronext: VNWI) is een toonaangevende provider van Business Communication Solutions voor het Midden- en Kleinbedrijf in Europa en de VS. Met de overname van het Europese hostingbedrijf, AMEN S.A.S., heeft zij een klantenportfolio van meer dan 200.000 klanten. De lokale kantoren bieden een veelomvattend, schaalbaar en betrouwbaar portfolio services aan op het gebied van hosting, security, connectivity, VPN's en Voice. Via haar bundeloplossingen, marktspecifieke partners, industriële oplossingen en de VIA Express verkoopkanalen, is VIA in een unieke positie om lange termijn services met toegevoegde waarde aan haar klanten te bieden.

Voor meer informatie kunt u de website van VIA bezoeken op www.vianetworks.nl of een e-mail sturen naar pers@vianetworks.nl.

Voor meer informatie over dit persbericht (