Algemene Inspectiedienst (AID)

Gerichte controle op vissen met ongeoorloofde vistuigen Kerkrade, 2 mei 2004

Zaterdagavond 1 mei heeft het provinciaal vistroperijteam een gerichte controle uitgevoerd op de Oosterschelde. Deze controle was gericht op het vissen met ongeoorloofde vistuigen. Het visstroperijteam bestaat uit medewerkers van de Algemene Inspectiedienst (AID) het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en de provincie Zeeland. Bij deze controle werden in de omgeving Wilhelminadorp een groep Belgische duikers aangetroffen waarbij bleek dat zij kreeften hadden gevangen. In een bestelbus van een van de duikers werden enkele kreeften en nog enkele losse scharen van kreeft aangetroffen. Het komt de laatste tijd regelmatig voor dat duikers kreeft meenemen vanuit de Oosterschelde, hetgeen echter niet is toegestaan.

Conform afspraken die zijn gemaakt met het Openbaar Ministerie zijn de kreeften en ook de duikuitrusting van de betrokken duiker in beslag genomen. Verder werden bij deze controle bij de sluis in Katseveer 5 personen geverbaliseerd omdat zij visten met meer dan drie haken per hengel.

Het visstroperijteam is vorige opgestart om de steeds toenemende stroperij van vis in de Zeeuwse wateren een halt toe te roepen.

Alleen voor de media. Met vragen en opmerkingen naar aanleiding van dit persbericht kunt u zich wenden tot één de persvoorlichters van de Algemene Inspectiedienst, tel. 045 - 5466223, 06 - 21522449 of 06 - 48132318.