Gemeente Baarn

Lintje voor mevrouw Stam-Van der Kloot Meijburg

29-04-2004

Donderdag 29 april 2004 zal de burgemeester van Baarn, mevrouw drs. M.R.Th.J.G. Wolterink-Oremus bij Algemene Gelegenheid een koninklijke onderscheiding uitreiken aan mevrouw W.J. Stam-Van der Kloot Meijburg uit Baarn. De uitreiking zal plaatsvinden in Kasteel Groeneveld te Baarn om 11.00 uur.

Toelichting
Mevrouw Stam is werkzaam geweest in de zorg, onder meer als directeur van een medisch kinderdagverblijf. Daarnaast maakte en maakt zij zich op uiteenlopende terreinen verdienstelijk voor de samenleving.

Kasteel Groeneveld
Mevrouw Stam is vanaf 1988 als vrijwilliger actief in Kasteel Groeneveld, het nationaal centrum voor bos, natuur en landschap. Zij is medeorganisator van tentoonstellingen en educatieve programmas en verzorgt inleidingen hierover voor jongeren en volwassenen. Daarnaast fungeerde mevrouw Stam onlangs als adviseur bij een aanstaande reorganisatie van de vrijwilligersorganisatie.

Scouting Merhula
Mevrouw Stam is van 1991 tot 2003 secretaris geweest van scoutinggroep Merhula. In deze functie wordt zij een onmisbare schakel genoemd, die als inspiratiebron diende voor de andere bestuursleden. Ook verrichte zij hand- en spandiensten en was een voorbeeld voor anderen.

Haar jarenlange inzet als vrijwilliger in Kasteel Groeneveld en als secretaris van Scoutinggroep Merhula wordt nu gehonoreerd met een koninklijke onderscheiding.
Mevrouw Stam ontplooide en ontplooit vanaf 1988 op het terrein van landschap- en natuurbehoud en de jongerenorganisatie scouting veel bestuurlijke en organisatorische activiteiten. Mevrouw Stam heeft in de afgelopen jaren een centrale rol vervuld in zowel de vrijwilligersorganisatie van Kasteel Groeneveld als van Scoutinggroep Merhula. Zij heeft zich geruime tijd ten bate van de samenleving ingespannen en anderen gestimuleerd, zodat mevrouw Stam in aanmerking komt voor een koninklijke onderscheiding, namelijk Lid in de Orde van Oranje-Nassau.