KENNISNET

Kennisnet helpt examenkandidaten met speciale examensite

Zoetermeer, 3 mei 2004

Kennisnet heeft vandaag een speciale examensite gelanceerd, www.examen.kennisnet.nl. De site is opgezet in samenwerking met organisaties als het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (Laks), VMBO projectorganisatie, Tweede fase adviespunt, Cito en educatieve uitgeverijen zoals ThiemeMeulenhoff en Malmberg.

examen.kennisnet.nl voor leerlingen
In de aanloopfase naar de examens kunnen eindexamenkandidaten oefenen met oude examens en ander oefenmateriaal. Daarnaast zijn er verschillende plekken op de site waar leerlingen hun vragen over de examenstof kwijt kunnen. Na afloop van de examens worden de vragen en antwoorden zichtbaar op Kennisnet. Op de examensite kunnen ook niet vakinhoudelijke vragen worden gesteld, zoals vragen over de slaag- en zakregeling, overgangsregelingen, tweede fase-derde fase end.

In samenwerking met het Laks wordt er een dagelijks overzicht van de eindexamenklachtenlijn gepubliceerd. Verder kan de Examenkrant worden gedownload, met belangrijke informatie over de examenonderwerpen, slaag-/zakregeling en het examenrooster. Voor de broodnodige ontspanning staan er leuke interviews en verslagen van examenkandidaten op de site en kunnen leerlingen elkaar ondersteunen door elkaar studybreaks te sturen.

Ook voor docenten
Voor de meeste vakken is een Docenten Visie opgericht waar na afloop docenten hun mening over het examen van hun vak kunnen geven en waar discussies over de kwaliteit van het examen zullen plaatsvinden. Ook zullen wetenschappers zich buigen over de examens en hun visie erover schrijven.

Over Kennisnet
Kennisnet is de internetorganisatie van en voor het onderwijs. Kennisnet stimuleert het gebruik van internet in het onderwijs voor educatieve doeleinden. Op www.kennisnet.nl wordt onderwijs gerelateerde content en onderwijsinformatie aangeboden voor het basis, voortgezet en beroepsonderwijs. Leraren vinden op kennisnet.nl direct bruikbaar lesmateriaal. Voor leerlingen is Kennisnet een steun in de rug bij het maken van schoolwerk. Ouders vinden ondersteuning in opvoedingsvraagstukken. ICT-coordinatoren en schoolleiders krijgen praktische tools en beleidsinstrumenten aangereikt om de ICT infrastructuur op school vorm te geven. Met kennisnet.nl sta je er nooit alleen voor.


------------------------------------