Ingezonden persbericht


Ingezonden persbericht






Amersfoort, 3 mei 2004


Nieuwsbericht


Medio mei introduceert Conceptronic twee nieuwe webcams: de hoge resolutie Chatcam met ingebouwde microfoon en de eenvoudige Funcam.

Stelt u zich voor:

Een videoconference met collega's of vrienden houden, foto's en video's vastleggen en verzenden en dit vanaf een desktop computer of notebook. De nieuwe Chatcam van Conceptronic is hiervoor een geschikte oplossing.

De Chatcam beschikt over CMOS sensor die een VGA beeld- en videoresolutie van 640 x 480 pixels ondersteunt met een videosnelheid tot 15 frames per seconde of een resolutie van 352 x 288 met een snelheid van 30 frames per seconde. Hierdoor kunnen alle messenger programma's en chat applicaties gemakkelijk gebruikt worden. De Chatcam heeft een ingebouwde microfoon, waardoor chat applicaties zoals videoconferencing gemakkelijker worden en slecht één USB poort nodig is voor de aansluiting van de webcam. Tevens bevat de Chatcam een snapshot knop waarmee foto's met een beeldresolutie van 640 x 480 pixels gemaakt kunnen worden. Deze foto's zijn van goede kwaliteit aangezien de camera automatisch interpolatie, correctie, automatische witbalans, beeldverscherping en compensatie voor nachtzicht toepast.

Door de meegeleverde software CD-ROM is de Chatcam gemakkelijk te gebruiken en kunnen bestanden digitaal bewerkt worden. De Chatcam kan op twee verschillende manieren gebruikt worden: op het bureau door middel van de meegeleverde voet of voor gebruik op een notebook of TFT scherm door middel van de meegeleverde clip. Door het moderne en trendy design zal deze Chatcam zeker niet misstaan.

De Chatcam zal verkrijgbaar zijn bij onze dealer voor de adviesprijs van E 29,90.

Als de voorkeur uitgaat naar een eenvoudigere webcam introduceert Conceptronic medio mei naast de Chatcam tevens de Funcam. Deze Funcam beschikt over nagenoeg dezelfde eigenschappen als de Chatcam, alleen heeft deze webcam een beeld- en videoresolutie van 352 x 288 pixels, met een videosnelheid tot 30 frames per seconde. Daarnaast beschikt de Funcam niet over een ingebouwde microfoon.

De Funcam zal tevens verkrijgbaar zijn bij onze dealers voor de adviesprijs van E 19,90!

Conceptronic - het Europees geregistreerde communicatiemerk van Tulip Computers - is specialist op gebied van mobility & connectivity, zowel voor de zakelijke als consumentenmarkt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Postbus 150


3800 AD AMERSFOORT


Tel : 033 - 45 49 470


Fax : 033 - 45 49 460


E-mail : aleid.reijnders@2L.net

Internet: www.conceptronic.net


Bijgevoegd zijn enkele foto's van de Chatcam en de Funcam.

-----------------------

Chatcam met ingebouwde microfoon


Funcam


---- --