De Unie


Fortis Bank - Laatste ontwikkelingen

3 mei 2004 - Diverse organisatiewijzigingen hebben hun invloed op de werkgelegenheid bij Fortis Bank. De Unie maakt zich hard voor de werknemersbelangen. Hieronder informeren wij u over de laatste ontwikkelingen.

Grenskantoren
Op basis van de resultaten van de bijeenkomsten van de OR en vakorganisaties met de medewerkers, hebben wij aangedrongen op aanvullende maatregelen voor medewerkers werkzaam bij de grenskantoren. Fortis Bank heeft gereageerd met het standpunt dat materieel niet meer gedaan zal worden dan het Sociaal Plan. Uitzondering hierop is het voor De Unie belangrijke voorstel dat bij een beëindigingvergoeding rekening wordt gehouden met de gewijzigde omvang van de dienstbetrekking. Hierover zijn wij nog in onderhandeling.
In tegenstelling tot eerdere berichten van Fortis Bank hebben wij, conform het Sociaal Plan, met Fortis Bank afgesproken dat niet alle medewerkers boventallig worden verklaard. Op basis van het diensttijd- en 'afspiegelingsbeginsel' worden medewerkers geplaatst op de functies die niet vervallen. Wat niet verandert is dat alle betrokkenen het recht hebben om gebruik te maken van de voorfase. De Unie bezoekt in de komende weken nog verschillende kantoren om met u te spreken over de personele consequenties. Dit gebeurt in goede samenwerking met de ondernemingsraad.

Direct Service
De voorgestelde wijzigingen bij de kas- baliefunctie hebben ingrijpende gevolgen voor het personeel. De Unie wil graag een klankbordgroep oprichten, waarin een aantal betrokken medewerkers de Unie-onderhandelaar input geeft voor besprekingen over personele gevolgen. Deze klankbordgroep zal waarschijnlijk een paar keer bijeenkomen in het midden van het land. Als u interesse heeft, vernemen wij dat graag per e-mail.

Professioneel belonen
Fortis Bank heeft de ondernemingsraad een voorstel gedaan voor uitbreiding van de regeling professioneel belonen. Op verzoek van de ondernemingsraad heeft De Unie deze voorstellen bekeken en met de ondernemingsraad besproken.

CAO-onderhandelingen
Een aantal (voorgestelde) wetswijzigingen per 1 januari 2005 zorgen ervoor dat huidige CAO-bepalingen aangepast moeten/kunnen worden. Het gaat om:

* invoering wet basisvoorziening kinderopvang
* afschaffing mogelijkheid aanvulling salaris tweede ziektejaar
* wijziging WAO

* voorgestelde wijziging VUT Prepensioen en invoering levensloopregeling

* aanpassing regeling kinderopvang

Aangezien de wijzigingen nu nog niet volledig bekend zijn, kan de CAO nog niet volledig aangepast worden. Er zijn twee oplossingsrichtingen:

Er wordt een CAO afgesproken tot 1 januari 2005, zodat tot die tijd gestudeerd kan worden op passende CAO-aanpassingen. Deze CAO zal dan niet teveel overige wijzigingen moeten bevatten. In de volgende CAO vanaf 1 januari moeten dan de aanpassingen op grond van de wetswijzigingen worden verwerkt.
Er wordt een CAO voor normale tijd (een jaar) afgesproken, maar vanwege de onduidelijkheid over de wetswijzigingen worden de onderhandelingen uitgesteld tot na de vakantie. Vakorganisaties zullen eerst met Fortis Bank overleggen over welk van genoemde trajecten gevolgd gaat worden. Zodra dat bekend is zullen wij met u bepalen wat de inzet van De Unie voor deze CAO wordt.

Als u vragen of opmerkingen heeft, vernemen wij dat graag (bij voorkeur per e-mail: fortis@unie.nl).

Gerwin van der Lei
Bestuurder


maandag, 3 mei 2004