Heuvelrug, 09.40 uur

Utrecht 03-05-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Onder invloed
WIJK BIJ DUURSTEDE - In de nacht van zondag op maandag is een 49-jarige automobiliste uit Wijk bij Duurstede bekeurd voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 00.30 uur reed de vrouw over de Hordenweg, waar zij door surveillerende politieagenten aan de kant werd gezet voor controle. Tijdens de controle bleek de vrouw onder invloed van alcohol te zijn.. De ademanalyse wees een uitslag van 330 ug/l uit. Zij heeft een bekeuring voor het rijden onder invloed gehad en een rijverbod van twee uur.

Luchtbuks
WIJK BIJ DUURSTEDE Op zondagmiddag zijn twee jongens van 14 en 15 jaar, beiden uit Wijk bij Duurstede, aangehouden voor het schieten met een luchtbuks.

De politie kreeg een melding dat twee jongens met een luchtbuks op de Romeinenbaan aan het schieten waren. Ter plaatse werden de jongens aangetroffen en aan een fouillering onderworpen. In hun bezit werd een luchtbuks en munitie gevonden. Beide jongens zijn in overleg met hun ouders overgedragen aan Bureau HALT.

Onder invloed
VEENENDAAL Op zondag 2 mei heeft de politie om 13.00 uur een 45-jarige man uit Tilburg aangehouden op het Schrijverspark. De man had een rij-ontzegging omdat eerder op de dag al was geconstateerd dat hij teveel alcohol op had. De man gaf aan in zijn auto te willen slapen. Toen hij toch wegreed in de auto, werd hij achtervolgd door de politie en aangehouden. De man is meegenomen naar het politiebureau en verhoord.

Autodief snel gepakt
VEENENDAAL Op zondagochtend heeft de politie om 11.40 uur een 32-jarige man (onbekende woonplaats) aangehouden die ervan verdacht wordt net daarvoor in een auto te hebben ingebroken op de P.P. Rubensstraat. Getuigen hadden de man bij de auto gezien en een goed signalement aan de politie doorgegeven. Die kon de man snel aanhouden. De man bekende de fiets waar hij zich op verplaatste, gestolen te hebben. De man is ingesloten voor verhoor.

Onder invloed
MAARSBERGEN Op zondagmorgen rond 05.45 uur heeft de politie op de A12 een 18-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden. De man slingerde over de weg. De man had teveel alcohol op en blies op het politiebureau 290 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur.