Ingezonden persbericht


Fortis ASR breidt SAN-infrastructuur uit met nieuwe Brocade Director-switches

Lange-afstandsverbinding met twin center en toevoeging FICON-functionaliteit

Tilburg, 3 mei 2004 - Fortis ASR, het verzekeringsbedrijf van Fortis in Nederland, breidt zijn SAN-infrastructuur uit met twee Brocade M12000 director-class-switches. Deze uitbreiding is het gevolg van de inrichting van een twin center van de SAN-infrastructuur in Utrecht in het datacenter van Fortis Bank in Woerden. Op basis van de nieuwe switches wil Fortis ASR de flexibiliteit, beschikbaarheid en betrouwbaarheid van zijn SAN-infrastructuur verder verbeteren. Wanneer een specifiek systeem uitvalt, worden deze activiteiten direct overgenomen door een vergelijkbaar systeem in het twin center. Bovendien kunnen ook bij grotere calamiteiten in Woerden of Utrecht alle bedrijfskritische systemen worden overgenomen door het uitwijkcentrum. Op die manier wordt de continuïteit van de bedrijfsprocessen en -activiteiten gegarandeerd.

Doordat beide datacenters gebruikmaken van elkaars infrastructuur, kunnen de systemen op een betrouwbare en kosteneffectieve manier gemirrord worden. Met de keuze voor Brocade-switches is een stretched SAN mogelijk. Daarbij streeft Fortis ASR naar een infrastructuur waarbij alle verbindingen via het SAN verlopen. De Brocade-switches bieden de mogelijkheid verbindingen over lange afstand te realiseren via extended fabrics. Bovendien bieden de Brocade-switches naast Fibre Channel-verbindingen ook FICON-ondersteuning.

Het installeren en testen van de nieuwe switches binnen het SAN zal op korte termijn plaatsvinden, waarbij ook de Brocade-functionaliteit voor het overbruggen van lange afstanden en beveiliging wordt betrokken. Verder zal de FICON-functionaliteit ingezet worden om mainframe-systemen aan het SAN te koppelen. De recente introductie van de multiprotocol fabric routing services breidt de functionaliteit, schaalbaarheid en flexibiliteit van het huidige SAN aanzienlijk uit.

Kees Eskes, Coördinator van het Expertise Team Systems Management bij Fortis ASR: "Bij de vormgeving van onze bedrijfsvisie op storage hebben we Brocade-switches gekozen als hart van ons Storage Area Network. Daarmee hebben we gekozen voor een stabiele, toekomstvaste storage-omgeving met hoge databeschikbaarheid, die ongestoorde bedrijfsactiviteiten garandeert. Daarbij hebben we ons al gerealiseerd dat een SAN geen statisch gegeven is. Niet alleen de hoeveelheid data binnen onze organisatie groeit, ook de eisen voor systeem- en databeschikbaarheid worden steeds strenger. Nu we een twin center opzetten, blijkt dat we met Brocade een goede keuze hebben gemaakt. We kunnen de reikwijdte van ons SAN relatief eenvoudig uitbreiden en tegelijkertijd behouden we de flexibiliteit om ook FICON-functionaliteit toe te voegen."

# # #

Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade (Nasdaq: BRCD) biedt een intelligent platform voor genetwerkte storage-infrastructuren. Vooraanstaande leveranciers van systemen, applicaties en storage kiezen voor Brocade als basis voor hun SAN-oplossingen. De Brocade SilkWorm®-reeks van fabric switches en software is ontwikkeld om databeschikbaarheid en het gebruik van storage- en serverhulpmiddelen te optimaliseren. Bedrijven vereenvoudigen met de Brocade-oplossingen de implementatie van SAN's, verlagen de Total Cost of Ownership (TCO) en vergroten de netwerk- en applicatie-efficiëntie.

Ingezonden persbericht