Stork Groep NV

Stork verkoopt Industrial Components: eerste stap naar meer focus

Stork N.V., Neways Electronics International N.V. (Neways) en VDL Groep B.V. (VDL Groep) hebben vandaag een intentieverklaring getekend over de verkoop van de werkmaatschappijen Stork Electronics en Stork Industrial Modules aan respectievelijk Neways en VDL Groep. Beide werkmaatschappijen zijn onderdeel van de groep Stork Industrial Components. Samen behaalden zij in 2003 een omzet van 92 miljoen. De voorgenomen verkoop past in de strategie van Stork om te komen tot een onderneming met meer focus. Naar verwachting zal deze transactie voor Stork per saldo geen materiële boekwinst of -verlies opleveren.

Bij de overname zijn circa 400 werknemers betrokken. De transactie zal naar verwachting medio dit jaar haar beslag krijgen, en is o.a. afhankelijk van de instemming van de vakverenigingen, de betreffende ondernemingsraden, de aandeelhouders van Neways en de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Met de vakverenigingen zal nader overleg worden gevoerd over de arbeidsvoorwaarden, waaronder de pensioenen.

CEO Sjoerd Vollebregt: "Wij zijn bijzonder verheugd dat wij deze stap nu kunnen zetten. De activiteiten van Industrial Components sluiten goed aan bij die van Neways en VDL Groep. Industrial Components heeft zich in de afgelopen anderhalf jaar enorm verbeterd en heeft door het samengaan met Neways, respectievelijk VDL groep een goede toekomst."

Na voltooiing van deze transactie bestaat Stork nog uit vier groepen: Prints, Poultry & Food Processing, Aerospace en Technical Services.

Stork Industrial Components ontwerpt en produceert (hoogwaardige) elektronica- en mechanische componenten en systemen, veelal in opdracht van industriële eindgebruikers. Stork Veco, de resterende werkmaatschappij in de groep Industrial Components, zal per 1 juni 2004 worden opgenomen in de groep Prints. Stork Veco is gespecialiseerd in elektroformeren, een activiteit die de technologiebasis vormt voor de sjablonen van Stork Prints.

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
Dick Kors
Tel.: 035 - 695 74 08

Stork N.V. Postbus 5004 1410 AA Naarden Tel: +31 (0)35 695 75 75 Fax: +31 (0)35 694 54 14