Politie Gelderland-Zuid

1. Gelderland-Zuid
2. Korpsstaf

Datum  Nijmegen, maandag 3 mei 2004[pic]maandag 3 mei 2004           
                                                                     
Van    Monique Linthorst Homan - Buunk, GSM-nummer 06.22930037 /     
      afdeling Communicatie                                          

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen

Dodenherdenking in Nijmegen

In verband met de dodenherdenking op dinsdag 4 mei zal het verkeer dat via het Trajanusplein de stad in of uit wil gestremd zijn van 19.45 uur tot 20.30 uur.


Inbraak in bedrijf

Afgelopen weekend is ingebroken in een bedrijf aan de Roggeweg. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door een deur open te breken. Er is een verwarmingsinstallatie ontvreemd.


Aanhouding

Een 44-jarige man uit Sint Hubert heeft gistermiddag een 24-jarige man uit Ravenstein aangehouden op verdenking van diefstal van zijn autoradio. De man uit Sint Hubert ging een parkeerkaartje kopen. Vervolgens zagen twee mannen de kans op uit de onafgesloten auto de radio te stelen. Eén man wist te onkomen. De andere werd door de 44-jarige in de kraag gevat en overgedragen aan de politie.


Aanhouding

Een 23-jarige man uit Nijmegen en een 22-jarige man uit Wijchen zijn vannacht aangehouden op verdenking van vernieling van fietsen. Een getuige had gezien dat de mannen verschillende fietsen tegen de grond trapten in de Molenstraat. Vervolgens konden ze door de politie op het Keizer Karelplein aangehouden worden.


District Tweestromenland
Aanhouding

De politie in Wijchen heeft in zondagmiddag 3 meisjes en 1 jongen in de leeftijd van 7 tot en met 13 jaar aangehouden op verdenking van diefstal van auto-emblemen. De politie had de zaak al in onderzoek toen er zondag een melding binnenkwam van heterdaad. Een man en een vrouw uit Wijchen hadden de kinderen betrapt op de Oosterweg. De kinderen waren vermoedelijk al een paar dagen bezig met het stelen van de emblemen.


District De Waarden

Waardenburg - motorrijder ernstig gewond na valpartij

Zondagmiddag rond 16.55 uur reed een 23-jarige motorrijder uit Amsterdam over de Rijksweg A2 ter hoogte van Waardenburg over de oprit van de Rijksweg in de richting 's Hertogenbosch. Vlak voor de bocht van de oprit had hij vermoedelijk zijn motor niet onder controle en kwam te vallen. Hij is in zorgwekkende toestand per traumahelikopter overgebracht naar het Utrechts Medisch Centrum. De motor raakte zwaar beschadigd.


Blik op veilig

Snelheidscontrole op

Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
Nijmegen  Weurteseweg  07.15 en    50     765  37   79    
                       9.15                               
Nijmegen  Heilig       10.25 en    50     2155 176  83    
          Landstichting17.00                              


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --