Telindus Group eerste kwartaal 2004 activiteitenverslag

Utrecht, 3 mei 2004 - Vrijdag 30 april publiceerde Telindus voor het eerst een driemaandelijks activiteitenverslag, met commentaar over het eerste kwartaal van 2004. Dit commentaar volgt op de bekendmaking van de nieuwe strategie op 13 februari jl.

Op basis van de ontwikkelingen in het eerste kwartaal bevestigt Telindus haar eerder gepubliceerde vooruitzichten voor 2004. Het management handhaaft voor 2004 de verwachting van een omzetgroei van 5%, gecombineerd met een bescheiden operationele winst. Deze vooruitzichten zijn gebaseerd op de stijging van de dienstenomzet in het eerste kwartaal (+9% ten opzichte van het eerste kwartaal in 2003) en een aantal duidelijke aanwijzingen van een verbeterde marktsituatie in bepaalde landen. De totale omzet daalde in het eerste kwartaal ten opzichte van dezelfde periode in 2003. Telindus ziet echter een aanhoudende positieve trend in het eerste kwartaal op het gebied van de dienstenomzet, ondersteund door een blijvende groei in orders voor diensten. De orders voor producten bleven stabiel ten opzichte van het laatste kwartaal van 2003. De marges op zowel de diensten als de producten stegen in beperkte mate.

Telindus bevestigt dat het nieuwe management team in Italië een positief operationeel resultaat heeft behaald in het eerste kwartaal van 2004 (vóór herstructureringskosten). Verder is in Duitsland een nieuwe Algemeen Directeur actief sinds 1 april 2004. Tenslotte werd de Zwitserse organisatie aangepast aan het huidige activiteitenniveau, wat resulteert in een substantiële vermindering van de operationele kosten.

Zoals eerder gemeld zal de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering van 28 mei 2004 voorstellen om een bruto-dividend van Euro 0,12 per aandeel te betalen. Tevens zal aan de Algemene Vergadering worden voorgesteld om in 2004 736.930 eigen aandelen die in portefeuille worden gehouden (1,86% van de uitstaande aandelen) te vernietigen. Dit zal het aantal uitstaande aandelen reduceren tot 39.000.000 stuks. De Raad van Bestuur zal tevens de alternatieven onderzoeken omtrent de verdere bestemming van de resterende eigen aandelen in portefeuille. Zowel de vernietiging en/of een verkoop van de eigen aandelen aan een stabiele aandeelhouder worden onderzocht.

Vanaf 1 januari 2004 past Telindus voor het eerst IFRS toe als primaire grondslag voor de financiële verslaggeving. Informatie betreffende de impact van de overgang van de Belgische boekhoudnormen naar IFRS zal verstrekt worden in het jaarverslag van 2003 en in het eerste tussentijds IFRS financieel verslag over de cijfers van de eerste helft van 2004.

Over Telindus
De Telindus Groep (Euronext Brussel: TEL) biedt totaaloplossingen op het gebied van vaste en mobiele netwerken aan zowel operators als enterprise-organisaties. Naast netwerkintegratie levert Telindus managed services en consultancydiensten. Het bedrijf is tevens producent van breedband access- en videosurveillance-oplossingen. Telindus' expertise strekt zich uit over alle data- en telecomgebieden: Local Area Networks (LAN), Metropolitan Area Networks (MAN), Wide Area Networks (WAN), Virtual Private Networks (VPN), netwerktoegang , informatiebeveiliging en applicaties zoals Voice over IP (VoIP) , Unified Messaging (UM) en Videosurveillance. Telindus is in 1969 in België opgericht. Momenteel werken er in Europa en Azië 2200 mensen verdeeld over 15 landen. In Nederland heeft Telindus vestigingen in Utrecht en 't Harde. Meer informatie is te vinden op www.telindus.nl.