Lekstroom, 15.30 uur

Utrecht 03-05-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Brievenbussen vernield

NIEUWEGEIN - In de nacht van zaterdag 1 mei op zondag 2 mei werden aan de Zomergaarde en Walnootgaarde brievenbussen vernield.

De post die in de brievenbussen zat, werd eruit gehaald en in de omgeving teruggevonden, waaronder op het schoolplein aan de Aardbeigaarde. De post bleek gedeeltelijk te zijn verbrand. De ongeschonden post werd in een andere brievenbus gedeponeerd.

De politie is op zoek naar getuigen van deze incidenten die mogelijk rond 04.00 uur in de nacht hebben plaatsgevonden.

Heeft u iets gezien of denkt u te weten wie de daders zijn, dan kunt u bellen met het politiebureau in Nieuwegein via telefoonnummer 0900-8844. Ook kunt u anoniem uw melding kwijt op 0800-7000.

Oproep getuigen

IJSSELSTEIN - Op 25 april 2004, omstreeks 02.30 uur, vond er een openlijke geweldpleging plaats tegen personen in de binnenstad van IJsselstein, op de hoek van de Schuttersgracht met de Weidstraat ter hoogte van het standbeeld..

Twee jonge mannen werden na het uitgaan in elkaar geslagen. Eén van hen kreeg een fiets op zijn hoofd gegooid en raakte buiten westen. De andere jongen werd meerdere malen geslagen met een zogeheten loopkruk.

Uit onderzoek is vast komen te staan dat meerdere mensen getuige geweest moeten zijn van dit zinloze geweld.

Een persoon op een brommer, vermoedelijk een vrouw, heeft het incident van nabij gezien. Zij wordt met name gevraagd contact op te nemen met de politie zodat deze zaak tot een goed einde gebracht kan worden.

Natuurlijk geldt deze oproep ook voor andere mensen die informatie kunnen verschaffen omtrent deze geweldpleging.

Als u over informatie beschikt welke mogelijk kan leiden tot de aanhouding van de verdachten, kunt u contact opnemen met de recherche van het district Lekstroom, via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem informatie geven kan ook, via telefoonnummer 0800-7000.