Politie Amsterdam-Amstelland

Roversbende te fiets

3-5-2004. Zondagavond rond halftwaalf arresteerde de politie in Amsterdam-Zuidoost twee jongens van 15 en 16 jaar. Zij hoorden bij een groep van 8 à 10 personen die op de fiets de omgeving van Reigersbos onveilig maakte.

De bende bedreigde voorbijgangers met vuurwapens en eiste geld en persoonlijke spullen. Tenminste vier slachtoffers meldden zich bij de politie. De buit van de bende bestond uit geld, mobiele telefoons, minidisks, dvd's en fietsen. Een surveillance-eenheid kon na een korte achtervolging van de groep twee verdachten aanhouden. Zij waren in het bezit van goederen die tijdens de berovingen waren buitgemaakt. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

---

Valse aangifte: onderzoek betalen

3-5-2004. De politierechter heeft een 61-jarige man veroordeeld wegens oplichting en het doen van valse aangifte. Hij kreeg een taakstraf van 100 uur opgelegd plus 1 maand voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Verder wees de rechter een vordering van de politie toe, waardoor de veroordeelde de kosten van het politieonderzoek moet betalen.

De verdachte had eind vorig jaar aangifte gedaan van een straatroof in het centrum van Amsterdam. Hierbij zou zijn mobiele telefoon zijn gestolen. Onderzoek wees uit dat de man de telefoon nog steeds in zijn bezit had en dat hij valse aangifte had gedaan. Tevens had hij een telefoonwinkel opgelicht door een nieuwe telefoon te claimen.
---
Voetganger gewond na botsing met tram
3-5-2004. Een 61-jarige voetganger is maandagmiddag op de Wijttenbachstraat gewond geraakt na een aanrijding met tramlijn 3. Het slachtoffer is met hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis.