Netgear lanceert WiFi music player in Nederland

Digitale muziek beluisteren via de stereo-installatie, met de Netgear MP101 Digital Music Player

Rotterdam, 3 mei 2004 - Consumenten kunnen nu overal in huis genieten van hun digitale muziekcollectie, dankzij de Netgear MP101 Digital Music Player. De MP101 is een draadloze adapter voor de stereo-installatie die via WiFi (802.11b) digitale muziek kan afspelen vanaf de PC, waar deze zich ook in huis bevindt. Daarbij wordt informatie zoals titel, artiest, album en speellijsten op een helder LCD-display weergegeven. Dankzij de meegeleverde afstandsbediening kunnen gebruikers gewoon vanuit hun luie stoel de muziek kiezen die ze willen horen. De MP101 is een uitbreiding van de brede productfamilie van Netgear voor eenvoudige en betrouwbare draadloze netwerkcommunicatie, thuis en op kantoor.

De Netgear MP101 vormt de laatste schakel in de koppeling van de PC met de huiskamer. Op talloze PC's in Nederland staan uitgebreide digitale muziekverzamelingen die vaak alleen via de PC-luidsprekers of een koptelefoon kunnen worden beluisterd. Toch willen veel mensen juist op andere plekken naar hun muziek luisteren en de stereo-installatie is hiervoor natuurlijk het beste systeem. Lange kabels tussen de studeerkamer -waar de PC zich meestal bevindt- en de huiskamer zijn niet alleen lastig, maar ook niet erg fraai. Daarnaast kan een lange kabel zorgen voor ruis en signaalvervorming die afbreuk doet aan de kwaliteit van de muziek.

Door gebruik te maken van de geldende standaard op het gebied van draadloze datacommunicatie - 802.11b (beter bekend als 'WiFi') - biedt de MP101 niet alleen een optimale geluidskwaliteit, maar is deze ook eenvoudig te installeren en te gebruiken. De MP101 ondersteunt zowel het MP3-muziekformaat als het Microsoft Windows Media-formaat.

Kenmerken en systeemeisen
De MP101 Digital Media Player bevat Netgears media serversoftware voor Windows 98SE, Windows Me, Windows 2000 en Windows XP. Deze software legt een centrale database aan met alle muziekbestanden die zich op alle aangesloten PC's bevinden. Daarbij worden de bestaande 'tags' gebruikt, voor onder andere artiest, tracknaam, album, genre en speellijst. Het apparaat beschikt over standaard stereo-uitgangen en een koptelefoonaansluiting. Daarnaast worden zowel 10/100 Mbit Ethernet als draadloze 802.11b netwerken ondersteund, waarbij het laatste wordt beveiligd met behulp van 64- en 128-bit WEP (Wireless Equivalent Privacy) -versleuteling. Via een afstandbediening en een groot en helder LCD-scherm kan de gebruiker ook op afstand uit de collectie kiezen. De MP101 Wireless Digital Music Player is een gezamenlijke ontwikkeling van Netgear en het bedrijf Digital 5, een specialist in het gebruik van digitale media op consumentenelektronica.

Prijs en beschikbaarheid
De Netgear MP101 Digital Music Player is per direct verkrijgbaar bij retailers, Internetwinkels en andere resellers. De adviesverkoopprijs bedraagt ¤199 (incl. btw). De MP101 heeft een jaar garantie en klanten kunnen 24 uur per dag een beroep doen op technische ondersteuning. Voor meer informatie: www.netgear.com/products/prod_details.php?prodID=234.



Ingezonden persbericht