Persberichten politie Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 03-05-2004

District Den Bosch

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

'S-HERTOGENBOSCH - Zondagmiddag is een 37-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Hij werd in een winkel aan de Markt in 's-Hertogenbosch betrapt toen hij voor bijna 155,- kleding weg nam. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

TWEE JONGEN AANGEHOUDEN MET GESTOLEN BROMFIETS

'S-HERTOGENBOSCH - Zondagmiddag zijn twee jongens, 14 jaar, uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Door een surveillance van de politie werden ze gezien op de Parallelweg in 's-Hertogenbosch. Toen de politiemensen de jongens wilde controleren, lieten ze bromfiets achter en renden weg. De jongen konden worden achterhaald en zijn aangehouden. De bromfiets bleek eerder gestolen vanuit een schuurtje aan de Antwerpenstraat.

TE VEEL GEDRONKEN

'S-HERTOGENBOSCH - Zondagavond, rond 19.30 uur, is op de Lange Putstraat in 's-Hertogenbosch een 22-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 4 uur.
---
Dezelfde avond rond 20.30 uur is op de Oude Dieze in 's-Hertogenbosch een 35-jarige man uit Geldermalsen bekeurd. De man reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Bij controle bleek dat de man ook niet in het bezit was van een rijbewijs. Naast de bekeuringen kreeg de man ook een rijverbod van 6 uur.

SNELHEIDSCONTROLE

HEUSDEN - Zondagavond is een snelheidcontrole gehouden op de Provincialeweg N267 in Heusden. Op deze weg mag 80 km/u gereden worden. Twaalf bestuurders werden bekeurd omdat ze te hard reden. Van een 41-jarige automobilist uit Tilburg werd zijn rijbewijs ingevorderd omdat hij meer dan 50 kilometer te hard reed. De man reed 136 km/u.

MAN AANGEHOUDEN VOOR FIETSDIEFSTAL

'S-HERTOGENBOSCH - Zondagavond is een 37-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Getuigen zagen dat de man vanuit de fietsenstalling aan de Celsiusstraat in 's-Hertogenbosch een fiets wegnam. Op aanwijzing van getuigen kon de man worden aangehouden. Tegen de Bosschenaar is proces-verbaal opgemaakt na verhoor is de man heengezonden.

HUISELIJK GEWELD

'S-HERTOGENBOSCH - In de nacht van zondag op maandag is een 21-jarige man uit Maastricht aangehouden. De man had in een woning in 's-Hertogenbosch zijn 49-jarige vader bedreigde. Ook toen de politiemensen ter plaatse waren, bedreigde de man zijn vader. De zoon is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

MOTORRIJDER GEWOND BIJ ONGEVAL

'S-HERTOGENBOSCH - Maandagmorgen is een 30-jarige motorrijder uit 's-Hertogenbosch bij een aanrijding gewond geraakt. Een auto bestuurd door een 24-jarige man uit Oss reed over Hustenweg in 's-Hertogenbosch. Op de kruising met de Rosmalensedijk reed de man linksaf die weg in. Achter de man uit Oss reed een auto bestuurd door een 53-jarige man uit Lith. Op het moment dat de man Uit Oss de Rosmalensedijk opreed, reed de motorrijder de man uit Lith voorbij en reed tegen de zijkant van de auto van de man uit Oss. De motorrijder kwam in de sloot terecht. Hij is met zwaar gewond overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg.

District Aa & Dommel

MANNEN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

BOXTEL - Zondagavond werd een vechtpartij gemeld op de Baanderherenweg in Boxtel. Aldaar bleek dat een 31-jarige man uit Oisterwijk met een knuppel was geslagen. Het slachtoffer moest in het ziekenhuis worden verzorgd. Verder was een auto vernield van een bewoner van die straat. Naar aanleiding van de mishandeling zijn een 34 jarige man uit Boxtel en een 35-jarige man uit Waalwijk aangehouden. De vechtpartij heeft vermoedelijke te maken met het verbreken van de relatie door de vriendin van een van de twee mannen. Het tweetal is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

JONGEN BEKEURD VOOR VISSEN ZONDER VERGUNNING EN OPGEVEN VALSE NAAM

VUGHT - Maandagmiddag is een 17-jarige jongen uit Vught bekeurd. De jongen werd op de Baroniesingel in Vught gecontroleerd toen hij zat te vissen. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een visakte. Toen hij daarvoor bekeurd werd gaf de jongen ook nog eens een valse naam op. Ook hiervoor is hij bekeurd.

District de Leijgraaf

TE VEEL GEDRONKEN

REEK - In de nacht van zondag op maandag, even na 01.00 uur, is op de Hogeweg in Reek een 51-jarige man uit Reek bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 9 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

District Maasland

TE VEEL GEDRONKEN

NISTELRODE - Zondagavond rond 20.20 uur is op de Harry van de Venstraat in Nistelrode een 24-jarige man uit Nistelrode bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Toen de man werd aangehouden, verzette hij zich hevig en bedreigde hij de twee politiemensen. Tegen de man is ook hiervoor proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg de man een rijverbod van 7 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

SNELHEIDSCONTROLE

GEFFEN - Zondagavond is op de Rijksweg N59 onder Geffen een snelheidscontrole gehouden. Bij de controle werden 7 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 115 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan.

VERWARMINGSKETELS GESTOLEN

OSS - Afgelopen weekeinde zijn vanuit een in aanbouw zijnd bouwwerk aan de Vianenstraat in Oss een drietal verwarmingsketels gestolen. Het bouwwerk was afgesloten met hebben. Ook moest een slot worden geforceerd om binnen te komen. Naast de ketels werden ook tientallen spots, gereedschap en een elektriciteitskast gestolen.

District Land van Cuijk

STRAATRACERS

CUIJK - In de gemeenten in het district Land van Cuijk wordt bij de politie de laatste tijd steeds vaker gemeld dat er straatraces worden gehouden. Ook zondagmiddag kwamen er weer dergelijke meldingen bij de politie binnen. Op de Simon Homburgstraat en Raamweg in Cuijk zou men overlast hebben van straat racers. Ter plaatse zijn een aantal racers bekeurd voor verschillende verkeersovertredingen. Van een van hen werd de auto in beslag genomen, omdat hij niet aan de technische eisen voldeed. Deze overlast zal de blijvende aandacht van de politie houden.

FIETSER GEWOND BIJ ONGEVAL

GASSEL - Zondagavond is een 52-jarige fietser uit Gassel bij een ongeval gewond geraakt. De man reed op zijn fiets over het voetpad van de Dorpstraat in Gassel. Door nog onbekende oorzaak viel de man met zijn fiets, waarbij hij tegen, een juist over de Dorpstraat rijden, vrachtauto, bestuurd door een 40-jarige man uit Gassel viel. De fietser is met een hoofdwond en nekklachten overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen.

SNELHEIDSCONTROLE

OEFFELT - Maandagmorgen is op de Hapseweg in Oeffelt een snelheidscontrolegehouden met de laser gun. Bij deze controle zijn vier bestuurders bekeurd omdat ze te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 119 km/u, waar 80 km/u is toegestaan.