Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving 3 mei

Den Helder 03-05-2004 - 16.00 uur

Getuigen gezocht van poging tot beroving

Den Helder, zondag 3 mei 2004.

Omstreeks 09.45 uur vond er op de Wezenstraat een poging tot beroving van een 49-jarige vrouw uit Den Helder plaats. De vrouw liep arm in arm met haar 56-jarige man toen plotseling aan haar schoudertas getrokken werd. De schouderband van de tas brak en de echtgenoot raakte in gevecht met de dader. Hierna vertrok de verdachte zonder buit. De politie zoekt getuigen.

De man en de vrouw liepen vanaf de Beatrixstraat de Wezenstraat in en waren op weg naar de kerk. Het paar werd van achter benaderd door een onbekende man die hen uit elkaar duwde. De man pakte de schouderband van de tas van de vrouw en begon eraan te trekken. De band brak, de vrouw kwam ten val en hield daarbij de tas vast. Zij liep een klein schaafwondje op. Haar echtgenoot raakte in gevecht met de overvaller. Hierbij werd over en weer geduwd en getrokken en liep de man van het slachtoffer schade aan zijn kleding op. De verdachte rende zonder buit weg in de richting van de Beatrixstraat. Het gaat om een blanke man, lengte ongeveer 1,85 meter, slank postuur, onverzorgd type, donkerblond halflang haar, en een pokdalig gezicht. Dit signalement komt overeen met het signalement van de man die later op de dag, omstreeks 12.15 uur op de Kerkstraat een 80-jarige vrouw beroofde van haar tas (zie het bericht bij Den Helder en omgeving van zondag 2 mei). Mogelijk gaat het dan ook om dezelfde dader. De politie vraagt getuigen contact op te nemen met de politie in Den Helder via de politieservicelijn: 0900-8844 (lokaal tarief).

Snelheidsduivel raakt rijbewijs binnen maand kwijt

Den Burg, maandag 3 mei 2004.

Agenten hebben in de nacht van zondag op maandag een 18-jarige man uit Den Burg aangehouden wegens het overtreden van de snelheid met 52 kilometer per uur. Agenten reden achter het voertuig aan om een alcoholcontrole uit te voeren. De man bleek echter 132 km/u te rijden over de Pintweg, daar is 80 km/u toegestaan. Omdat hij de snelheid met meer dan 50 km/u overschreed, is zijn rijbewijs ingenomen. Dit rijbewijs was slechts een kleine maand eerder, op 7 april, aan hem afgegeven. De man had geen alcohol genuttigd.

Bromfiets in beslag genomen

Den Helder, zondag 2 mei 2004.

Op de Javastraat zagen agenten een bromfietser zonder helm rijden. De bromfiets van de man, 17 jaar uit Den Helder, is in beslag genomen omdat hij niet verzekerd was, de lichten andere kleuren hadden en het vermogen getest moet worden.

Inbraak horecabedrijf

Tuitjenhorn, zondag 2 mei 2004.

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken bij een horecabedrijf aan de Kalverdijk. Er is een muziekcomputer ontvreemd. Tijdens de surveillance zagen agenten dat de deur van het pand vernield was. Zij waarschuwden de eigenaar van het pand en stelden de sporen veilig. Er is een onderzoek ingesteld. Een auto die vermoedelijk bij de inbraak betrokken is geweest, is inmiddels in beslag genomen.