Politie Amsterdam-Amstelland

Fietster overlijdt na aanrijding
3-5-2004. Maandagmiddag rond halfdrie overleed een ongeveer 50-jarige vrouw op de Kringloop met de splitsing Landtong na een aanrijding met een vrachtauto. De vrouw reed op een fiets op de Kringloop in de richting van de Nijl. De 48-jarige bestuurder van de vrachtauto had werkzaamheden verricht op de Kringloop vlak bij de Landtong. Hij reed weg, sloeg op de t-splitsing Kringloop met Landtong rechtsaf en zag daarbij de fietster, die vermoedelijk rechtdoor wilde rijden, over het hoofd. Hierdoor kwam de vrouw onder de vrachtauto. Zij overleed ter plaatse. De bestuurder is voor verhoor meegenomen naar een politiebureau. De vrachtauto was voorzien van een dodehoekspiegel en is voor nader onderzoek in beslag genomen. De ongevallendienst onderzoekt de aanrijding.

---


Roversbende te fiets

3-5-2004. Zondagavond rond halftwaalf arresteerde de politie in Amsterdam-Zuidoost twee jongens van 15 en 16 jaar. Zij hoorden bij een groep van 8 à 10 personen die op de fiets de omgeving van Reigersbos onveilig maakte.

De bende bedreigde voorbijgangers met vuurwapens en eiste geld en persoonlijke spullen. Tenminste vier slachtoffers meldden zich bij de politie. De buit van de bende bestond uit geld, mobiele telefoons, minidisks, dvd's en fietsen. Een surveillance-eenheid kon na een korte achtervolging van de groep twee verdachten aanhouden. Zij waren in het bezit van goederen die tijdens de berovingen waren buitgemaakt. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

---